Парламентът ратифицира Споразумението за финансов принос между България и Европейския

...
Парламентът ратифицира Споразумението за финансов принос между България и Европейския
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира Споразумението за финансов принос между България и ЕС

Парламентът ратифицира Споразумението за финансов принос сред България и Европейския съюз по стратегия Invest EU. Ратификацията беше призната със 149 гласа " за ", 24 " срещу "  и 1 " въздържал се ". 

По тази метод България ще може да провизира гаранцията с Европейски Съюз по раздел „ Държави членки “ на обща стойност от 275 млн. евро, като от тях 150 млн. евро са обезпечени от Механизма за възобновяване и резистентност и осъществяванията в тази връзка на националния План за възобновяване и резистентност в България. Другата част от 125 млн. евро са обезпечени от фондовете за споделено ръководство от програмен интервал 2021- 2027 година, предава Българска национална телевизия. 

От " Възраждане " показаха запаси с аргумента, че част от парите по Плана за възобновяване по този метод ще ги върнем като гаранции. " Ние се отхвърляме от 540 млн. лева, които ще отклоним от Плана за възобновяване и резистентност и ще ги вкараме в инструмент Invest EU. Нека да не го гласуваме просто със зеления бутон. Дали е вярно това решение и дали тези пари ще се върнат в България, никой не ни го споделя това нещо. Говорим за близо 300 млн. евро, отклонени от Плана за възобновяване и резистентност, които ще отидат за гаранции във фондове и банки за планове, които не биха били финансирани по никакъв различен метод, в случай че нямат банкова гаранция, тъй като са прекомерно рискови ", разяснява Димо Дренчев от " Възраждане ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР