Парламентът прекъсна извънредното си заседание, на което се разисква по

...
Парламентът прекъсна извънредното си заседание, на което се разисква по
Коментари Харесай

Парламентът спря работа, опозицията вика премиера /ДОПЪЛВА СЕ/

Парламентът прекъсна изключителното си съвещание, на което се разисква по вота на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", пожелан от левицата.

В мястото за министрите има единствено осем представители на кабинета, измежду които вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов. Премиерът Борисов обаче отсъства. Това възмути представителите на " Българска социалистическа партия за България ".

В особено изявление аленият Антон Кутев настоя министър председателят Борисов да се яви в пленарната зала. България е парламентарна република, сподели той.

„ Когато става дума за избор на съмнение към държавното управление, няма по какъв начин да оправдаем по-късното идване или въобще неидването на министър-председателя на това събитие. Той не знае ли, че има избор на съмнение? ", съобщи от трибуната Антон Кутев. И се обърна към парламентарния началник Цвета Караянчева: " Тъй като сме страна с парламентарно ръководство, а вие сте ръководител на парламент сега, вие сте индивидът, който би трябвало да обезпечи наличието на министър-председателя тук! "

Още при започване на съвещанието социалистът Драгомир Стойнев обърна внимание, че министър председателят Борисов не е в залата. И настоя за неговото наличие по време на разискванията.

" Българските жители няма да ви повярват, че нищо не се прави от кабинета Борисов против корупцията ", отвърна на Корнелия Нинова правосъдната министърка Цецка Цачева . Тя първа министрите в кабинета взе думата, с цел да се опълчи на причините на Българска социалистическа партия за избор на съмнение за несправяне с корупцията.

Това е надълбоко погрешно изказване, репликира Цачева след изявлението на Корнелия Нинова. По думите й е спекулативно социалистите да настояват, че държавното управление не желало да противодейства на корупцията, Цачева упрекна вносителите на вота, че внушават надълбоко погрешна теза.

Борбата не може да се води кампанийно, а всекидневно и като системи от политики, опонира тя. И изреди направеното до момента по тематиката, като не спести статистиката на Върховен касационен съд за това, че съдени за корупция, длъжностни закононарушения, за корист със служебно състояние присвоявания и други са били 17 народни представители, 40 висши служители от изпълнителната власт и други организации, 22 магистрати, петима шефове на държавни компании и общо 57 каузи за корупция.

" Данните демонстрират, че има воля, държавното управление може, държавното управление извършва стратегическите документи и уговорките си поредно, редовно и сложно - да се опълчва на това уродливо събитие ", заключи Цачева. " Дайте своя принос, господа от левицата, с оферти за политики, за каквито не сме се сетили, само че бъдете доброжелателни ", протегна ръка някогашната шефка на Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР