Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за

...
Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за
Коментари Харесай

НС отхвърли ветото на Радев върху финансирането на партиите от бизнеса

Парламентът отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за държавния бюджет, с които се вкарва финансиране на политическите партии с дарения от юридически лица и еднолични търговци. До тези промени се стигна, откакто партийните дотации бяха сведени до 1 лев за получен на изборите глас.

Депутатите одобриха още веднъж промените със 129 гласа " за ", 84 " срещу " и 1 " въздържал се ". В поддръжка на измененията гласоподаваха от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Воля " и деветима депутати от " Обединени патриоти ". " Против " бяха от " Българска социалистическа партия за България " и 11 народни представители от " Обединени патриоти ", а 1 самостоятелен народен представител се въздържа.

В претекстовете на президента се показва, че измененията уронват конституционните устои на българската народна власт, а партиите стават подвластни от бизнеса, който ще финансира тяхното битие.

От " Българска социалистическа партия за България " поддържаха ветото на президента, тъй като, съгласно тях, с промените се узаконява корупцията.

От Вътрешна македонска революционна организация се оповестиха не толкоз " за " ветото, колкото " срещу " закона и промяната на системата за финансиране на политическите партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР