Парламентът одобри поредните промени в Закона за лечебните заведения, за

...
Парламентът одобри поредните промени в Закона за лечебните заведения, за
Коментари Харесай

Нови промени на здравен закон заради противоречие, БСП със сериозни критики

Парламентът утвърди следващите промени в Закона за лечебните заведения, с цел да преодолее позволено несъгласие с различен нормативен акт.
Причината – С нея се цели превъзмогването на въведената възбрана членовете на органите за ръководство и надзор на лечебните заведения да не могат да работят по служебно или трудово правно отношение като лекари.
 Приеха промени в Закона за лечебните заведения, които още веднъж скараха Българска социалистическа партия и ГЕРБ Приеха промени в Закона за лечебните заведения, които още веднъж скараха Българска социалистическа партия и ГЕРБ
Окончателни промени в Закона за лечебните заведения утвърдиха депутатите, като го приведоха в сходство със Закона за обществените пред...
Действащата наредба от една страна попречва лекарите и зъболекарите, които са шефове или шефове на лечебни заведения – обществени предприятия по смисъла на закона, да упражняват специалността си, а въпреки това ще докара до ограничение на достъпа до здравна помощ, изключително в по-малките обитаеми места, пишат в претекстовете вносителите от ГЕРБ.
Поправката им цели точно превъзмогването на това ограничаване.
Опозицията от Българска социалистическа партия не пропусна да разкритикува ръководещите, а причина за това станаха скорошните промени в Закона за обществените предприятия (ЗПП), когато този пропуск не е бил видян от тях, макар предизвестията.
“, включи се в дебата Георги Михайлов от Българска социалистическа партия, съгласно който ръководещите са позволили „ законодателен безпорядък “ по тематиката.
 Симеонов закача Дариткова: Съжалих Ви - тичахте нагоре-надолу като катеричка Симеонов закача Дариткова: Съжалих Ви - тичахте нагоре-надолу като катеричка
Валери Симеонов съпостави ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова с катеричка. Повод стана тежък спор по променени...
„ Да не манипулирате залата. И тогава, и в този момент измененията заслужават поддръжката на всички парламентарни сили “, прикани Дариткова от ГЕРБ, ръководител на Здравната комисия в Народното събрание.
Размяната на реплики и дуплики обаче продължи. „ ГЕРБ унищожиха българското опазване на здравето, хаосът е цялостен. Отменяме нещо, което вие сте приели. Това към този момент е процедура. Вина за хаоса носите вие, от партия ГЕРБ “, счита Драгомир Стойнев от левицата.
„ С този закон ние уточняваме и даваме опция на всички тези лекари, които работят в лечебните заведения, да има имат право и да ръководят, и да преподават “, отговори му Лъчезар Иванов от болшинството.
Критики пристигнаха и от Движение за права и свободи. „ Според нея точно болшинството е позволило „ един закон да опонира на различен “, което дава чувство за „ законодателен безпорядък и своенравие “ в системата за опазването на здравето.
 Съмнения за лобизъм в закона за обществените предприятия разбуниха духовете в Народното събрание Съмнения за лобизъм в закона за обществените предприятия разбуниха духовете в Народното събрание
Новият Закон за обществените предприятия разсъни подозрения за лобизъм в част от депутатите, само че въпреки всичко беше признат. Той урежда метода за оп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР