Парламентът не успя да заработи днес, а заседанието бе прекратено,

...
Парламентът не успя да заработи днес, а заседанието бе прекратено,
Коментари Харесай

Бюджетите на общественото осигуряване и Здравната каса увиснаха, МОЧА раздели депутатите

Парламентът не съумя да проработи през днешния ден, а съвещанието бе прекъснато, откакто опозицията окупира парламентарната естрада и отхвърли да разреши разглеждането на законите, съобщи кореспондент на " Фокус "

Председателят на Народното събрание приключи работата на пленарната зала, откакто ред не бе вкаран. 

Всичко стартира с декларация на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов тази заран. Той моли депутатите, които не са съгласни с " погазването на законите " да се качат на парламентарната естрада. Към апела се причислиха както парламентарната група на " Възраждане ", по този начин и Българска социалистическа партия, и " ИТН ". 

След къси разногласия бе взето решението да се свика ексклузивен председателски съвет, който да дефинира по какъв начин ще продължи активността си Народното събрание.

Междувременно опозицията изложи настояванията си - стоп на измененията в Конституцията и демонтирането на Паметника на Съветската войска. 

След първия председателски съвет бе призован втори - на него трябваше да бъде показана документите за демонтажа на паметника. Близо 1 час водачите на партиите обсъждаха процедурата. След като се завърнаха обаче, стана ясно, че съвещанието няма да може да продължи. Опозицията още веднъж се качи на трибуната и отхвърли да я напусне.

Като реципрочно деяние, и предвид на събитията, Росен Желязков приключи съвещанието. Днес депутатите трябваше да прегледат бюджетите на Здравната каса и държавното публично обезпечаване на второ четене. 

Така депутатите би трябвало да се съберат на следващия ден в 9:00, с цел да продължат със законодателството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР