Не за първи път се появяват нотки с критики при

...
Не за първи път се появяват нотки с критики при
Коментари Харесай

Директорът на ИИМО: Единствената писта, която отсъства при войната в Украйна е политическата. ЕС и НАТО са изправени пред дилема!

Не за първи път се появяват нотки с рецензии при разговора сред Украйна и страните-членки от НАТО. Ще има още сериозни бележки на обществено равнище, само че на политическо равнище тези нотки няма да доведат до някаква съществено замяна на взаимни упреци, по-скоро ще се търсят решенията. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Любомир Кючуков, шеф на Иститута за стопанска система и интернационалните връзки (ИИМО) във връзка последните рецензии от страна на Зеленски против Запада.

По думите му на масата би ттябвало да бъде комплициран сериозният проблем - какви решения могат да бъдат препоръчани и открити, с цел да се промени динамичността на фронта.

Кючуков уточни, че войната в Украйна се развива на няколко писти още през цялото време: " Финансовата, икономическата, преди всичко военната. Единствената писта, която отсъства сега е политическата. Това е главният проблем, тъй като при настоящето положение на фронта Европейски Съюз и НАТО са изправени пред един много сериозен избор. Още през цялото време ние сме част от спора, без да бъдем част от войната, само че разликата сред двете става все по-тънка с ескалацията на военните дейности. Това, което виждаме - както с концепциите на френския президент Емануел Макрон за разполагане на френски войски в Украйна, по този начин и с настояването на президента Зеленски - страните от НАТО да обезпечат въздушна отбрана против съветските ракети и дронове, ни приближава до един пряк спор и присъединяване на страни от НАТО във войната с Русия ", разяснява шефът на ИИМО.

Според него Европейски Съюз и НАТО са изправени пред алтернатива: " От самото начало сме сложили алена линия и тя е да няма пряк спор сред НАТО и Русия, само че изниква въпроса, в случай че продължи това съветско нахлуване, което стартира от началото на тази година, по какъв начин то може да бъде спряно, без да се стига до непосредствено присъединяване на страни от НАТО в този конликт. Това е огромният въпрос, който в границите на НАТО има много съществени другия ".

Любомир Кючуков добави, че на напред във времето стартира да излиза въпросът за отговорността за протичащото се на фронта - както за Русия, по този начин и за Украйна:

" В Русия това провокира метежа на Пригожин - недоволството от метода, по който се води войната. И двете страни смениха забележителна част от своите военни управления - в Русия - министър Шойгу, в Украйна - главнокомандващият на войските, тъй че този въпрос ще продължи да стои във въздуха и то колкото повече проблеми има дадена воюваща страна на фронта, толкоз по-сериозно ще се слага той. Но за Украйна е много по-сложно, тъй като страната разчита напълно на нашата помощ, на помощта на НАТО. Този разбор стартира от предходната година - от несполучливото контранастъпление стартираха анализите - за какво то беше несполучливо.

В западните медии се появиха отзиви е, че това е тъй като Украйна не се преценява с рекомендациите на Запада за метода на водене на война и че не употребява задоволително дейно предоставените й оръжия. В Украйна имаше противоположните разбори, че тактиката за водене на военни дейности, препоръчвана от някои от генералите на НАТО, не е съобразена с изискванията на терен и за това те се подхванали различен метод за водене на война. Този въпрос ще продължава да се дискутира в интернационален проект и в този момент предвид на развиването на военните дейности, където динамичността е по-скоро в интерес на Русия - този въпрос изниква с още по-голяма мощ - до каква степен забавянето на даването на военната помощ е повода за съветското нахлуване сега и по какъв начин то може да бъде спряно ", разяснява още Кючуков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР