Парламентът на Каталуния ще се събере днес, за да реши

...
Парламентът на Каталуния ще се събере днес, за да реши
Коментари Харесай

Каталуния решава за независимостта днес

Парламентът на Каталуния ще се събере през днешния ден, с цел да реши по какъв начин да реагира, откакто Мадрид лиши автономията на региона. В събота десетки хиляди излязоха по улиците на Барселона, с цел да стачкуват против решението на испанските управляващи.

Лидерът на региона съобщи, че решението на властта в Испания слага под заплаха освен полезностите на Каталуния, само че и тези на Европа.

„ След бурните страсти от съботния ден, в Каталуния се настанява терзание от незнайното и даже страх”, съобщи водачът на Каталуния Карлес Пучдемон.

„ Много се безпокоя. Ситуацията е сложна. Испания е доста по-силна от Каталуния, несъмнено. И законът е на тяхна страна, съгласна съм. Но не желаят да чуят какво мислят хората. Само това повтарят - законът, законът ", споделя пенсионерката Роса Мария.

Испанските управляващи приканиха жителите на региона да не слушат водача на районното държавно управление Карлес Пучдемон. И споделиха, че той към този момент няма пълномощия.

„ Всичко, което държавното управление се пробва да направи, освен това по насила, е да върне нещата по местата им, както са по закон и от тази насочна точка да действаме нататък”, разяснява министърът на външните работи на Испания Алфонсо Дастис.

Дори последователите на отделянето от Испания, осъзнават, че вариантите пред Каталуния не са доста. Местното държавно управление не получи поддръжка от нито една авторитетна страна или институция.

Кметицата на Барселона прикани сепаратистките водачи да се откажат от оповестяването на самостоятелност

„ Пучдемон има два разновидността. Или афишира самостоятелност, с ясното схващане, че ще внесе още напрежение, или се пробва да реализира сделка с централното държавно управление. И това ще е мъчно, тъй като те като че ли не желаят да преговарят”, разяснява пенсионерът Енрик.

Испанският Сенат би трябвало да реши дали след активирането на член 155-и от конституцията, да отнеме на районните управляващи контрола върху финансите, полицията и публичните медии на Каталуния. От институцията обявиха, че вотът е плануван за петък.
тагове каталуния парламент независимост
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР