Парламентът на Израел ще гласува новото правителство най-късно на 14-и

...
Парламентът на Израел ще гласува новото правителство най-късно на 14-и
Коментари Харесай

Парламентът на Израел гласува новото правителство най-късно на 14-и юни

Парламентът на Израел ще гласоподава новото държавно управление най-късно на 14-и юни, разгласи ръководителят на Кнесета Ярив Левин. Миналата седмица опозиционният водач Яир Лапид разгласи, че е съумял да получи единодушието на осем парламентарни партии за сформиране на „ анти-Нетаняху “ държавно управление.

Най-дълго управлявалият министър председател на страната Бенямин Нетаняху се усъмни в честността на изборите:

" Свидетели сме на най-голямата изборна машинация в историята на страната, даже в цялата демократична история. Опитвам се да се сетя за различен сходен случай, само че няма. Няма откриватели, които да познават различен подобен случай на изборна машинация ".

Коалицията, която събира партии от всички политически идеологии, разполага единствено с един глас болшинство в Кнесета. Затова Нетаняху прикани депутатите:

" Призовавам ги в този миг, когато към този момент е късно, само че не прекомерно късно, да се изправят и да гласоподават съгласно съвестта си против това държавно управление, което е заплаха за страната Израел, заплаха, каквато не сме виждали от доста години ", предизвести управлявалият от 12 години министър председател. И се закани, че в случай че държавното управление бъде гласувано в Кнесета, неговата партия Ликуд ще го смъкна „ доста бързо “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР