Парламентът на Франция одобри плановете на президента Еманюел Макрон за

...
Парламентът на Франция одобри плановете на президента Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Френският парламент одобри предложението на Макрон за ваксинационен пропуск |

Парламентът на Франция утвърди проектите на президента Еманюел Макрон за въвеждане на имунизационен пропуск, с цел да се помогне за ограничение на разпространяването на разновидността Омикрон, заяви БНР.

По-рано тази седмица, че желае да направи живота на тези, които отхвърлят да се имунизират против COVID-19, толкоз комплициран, като ограничи достъпа им до публични места, тъй че в последна сметка те да бъдат принудени да се ваксинират.

Повече от 90% от французите на възраст над 12 години са получили най-малко две дози, демонстрират държавни данни. Министърът на опазването на здравето Оливие Веран сподели, че рекорден брой хора от началото на октомври насам са получили в сряда първата доза от COVID ваксина, откакто мненията на Макрон стана обществено притежание.

Законодателите в долната камара на френския парламент одобриха законопроект, включващ и имунизационен паспорт, малко след 05.00 часа тази заран след съвещание през цялата минала нощ, като мнозина от тези, които гласоподаваха срещу законопроекта, бяха от крайнодесните или крайнолевите.

Законът ще бъде импортиран в Сената (Горната камара) преди дефинитивно да бъде гласуван в Националната Асамблея на Франция.

От няколко месеца французите трябваше да демонстрират или доказателство за имунизация, или негативен тест за COVID-19, с цел да влязат в разнообразни места като кина и кафенета и да употребяват влакове. Но с повишаването на инфекциите с разновидностите Делта и Омикрон, държавното управление реши да отстрани в новия законопроект опцията за показване на негативен Коронавирус тест.

Правилата за имунизационен пропуск ще се ползват за лица над 16 години, а не за над 12, както в началото изиска държавното управление.

Редица европейски страни са изправени ред значимия въпрос дали да принудят жителите да се имунизират наложително. В сряда Италия направи имунизацията против Covid-19 наложителна за хора на възраст над 50 години, като учителите и чиновниците в публичното опазване на здравето към този момент бяха задължени да се ваксинират.

Френският министър председател Жан Кастекс сподели, че страните, които са минали към наложителни ваксини като Италия и Австрия, имат по-ниски равнища на имунизация от Франция.

Той съобщи в четвъртък, че се надява ваксинационният COVID пропуск да влезе в действие на 15 януари, както е планувано. Премиерът изясни, че стартирането на документа, който заменя съществуващия здравен пропуск, в този момент зависи от Сената.

Кастекс също по този начин сподели, че Франция съвсем е достигнала 92% ваксинационно покритие на населението, добавяйки, че въвеждането на пропуща за ваксина стимулира доста хора да се ваксинират. " Има забележителен прогрес “, означи той и добави, че сегашният % на имунизация към момента „ не е задоволителен “.

По думите му Франция е подготвена да премине към четвърта имунизационна доза против COVID-19, когато настъпи моментът.

В сряда Франция записва връх от повече от 332 000 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа и още 246 смъртни случая в лечебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР