Парламентарни избори ще се проведат днес, на 25 юни в

...
Парламентарни избори ще се проведат днес, на 25 юни в
Коментари Харесай

Парламентарни избори се провеждат в Албания

Парламентарни избори ще се проведат през днешния ден, на 25 юни в Албания. Първоначално те трябваше да се проведат на 18 юни, само че във връзка със комплицираната политическа обстановка бяха изместени.

Около 3,5 млн. гласоподаватели ще могат да дадат гласа си сред 7:00 и 19:00 часа локално време (8:00 и 20:00 часа), предава " Фокус ".

Избирателната акция се организира в напрегната конюнктура. Министър-председателят и водач на ръководещата Албанска социалистическа партия Еди Рама обръща внимание на извършените промени, целящи началото до края на годината на договарянията за влизането на страната в Европейски Съюз. На собствен ред опозиционните партии още през февруари оповестиха протест на работата на Народното събрание, обвинявайки държавното управление, че желае да фалшифицира резултатите от изборите.

Изход от наложилата се обстановка стана майското съглашение сред Рама и ръководителя на учредената опозиционна Демократическа партия на Албания Лулзим Баша, реализирано с посредничеството на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Според резултатите от последните социологически изследвания АСП е подкрепяна от 52% от жителите, до момента в който ДПА от едвам 43%. ЦИК на страната е позволила до изборите претенденти от 18 партии и обединения, чиито представители би трябвало да образуват 140-местен парламент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР