Парламентарната група на Възраждане, на основание чл. 111, ал.1 и

...
Парламентарната група на Възраждане, на основание чл. 111, ал.1 и
Коментари Харесай

„Възраждане“ поиска изслушване на Денков в парламента заради изказванията му

Парламентарната група на „ Възраждане ", на съображение член 111, ал.1 и 2 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание (ПОДНС), предложи на ръководителя да се организира чуване в пленарна зала на министър-председателя на Република България Николай Денков, по отношение на дадения от него брифинг пред медиите на 27.06.2023г.

Като съображение народните представители на „ Възраждане " показват съдържащите се обществено отправени изказвания и внушения от негова страна в качеството му на министър-председател и от страна на министри в състава на управлявания от него министерски съвет във връзка с партия „ Възраждане ", че е неофашистка партия. Както и поради отправените претенции и апели от негова страна към всички институции и политически партии за предприемане на ограничения, ориентирани против политическата активност и съществуването на партия „ Възраждане ".

На съображение член 48, ал.3 от ПОДНС, „ Възраждане " предлага чуването на министър-председателя на Република България Николай Денков да бъде включено като точка първа от програмата за работата на Народното събрание за пленарната седмица 28.06.2023г. - 30.06.2023г.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР