Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе предложение за санкции в НК

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе предложение за санкции в НК
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлага санкции при отказ от кръвен тест на шофьори

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе предложение за наказания в Наказателен кодекс при отвод за кръвен тест при ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Това разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във фейсбук.

„ Нужна е и обновена тактика за битка с опиатите – освен документ, а цялостна, настояща, всеобхватна и ангажираща обществото ни идея “, добавя тя.

По думите ѝ са нужни нови благоприятни условия за лекуване на наркозависимите, психотерапевтични стратегии и превантивни центрове със специфичен фокус към малолетни и малолетни лица.

Атанасова обръща внимание на безплатните стратегии и психична поддръжка за фамилиите на употребяващи опиати или наркозависими малолетни и малолетни.

„ Нужно е превъзмогване на стигмата и прям диалог за казуса. Време е да действаме! Заради децата на България. Незабавно! Заедно! “, написа Атанасова.

Тя поздрави прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за акцията срещу разпространяването на опиати, която се организира на територията на цялата страна.

„ Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи заслужават поддръжка в напъните им против разпространяването на опиати. Когато институциите си партнират против толкоз общественоопасна активност е наложително да получат и нужните законови принадлежности за осъществяване на задачите си “, добави Атанасова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР