Парламентарната група на БСП не подкрепи на първо четене промените

...
Парламентарната група на БСП не подкрепи на първо четене промените
Коментари Харесай

НС прие на първо четене промените в ГПК, от БСП недоволстват

Парламентарната група на Българска социалистическа партия не поддържа на първо четене измененията в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), с които се вкарват правила на европейски правилник.
Измененията касаят европейските процедури за искове с дребен веществен интерес. Промените плануват ответник да може да подава молба за преразглеждане до Върховния касационен съд.
Социалистите обявиха, че няма никакви съображения за какво Върховен касационен съд ще преглежда правосъден акт с компетенциите на областен съд.
„ Целите, които преследва регламентът, са експедитивност и резултатност при събиране на безспорни парични отговорности, а в случаи на безспорни вземания, намесата на най-високата инстанция, най-малкото е неуместна, тъй като активността на съдиите от Върховен касационен съд е да уеднаквяват правосъдната процедура на територията на Република България, а не директно да законодателстват “, съобщи депутатът Тодор Байчев .
В последна сметка измененията бяха признати с 92 гласа " за ", 2 " срещу " и 12 " въздържал се ".
Председателят на правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов съобщи, че срокът на оферти и промени в законопроекта преди второто четене, ще се удължи оптимално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР