Парламентарен ден извън всякакви норми и при пълна липса на

...
Парламентарен ден извън всякакви норми и при пълна липса на
Коментари Харесай

Напрежение в парламента: Защо се стигна до бой

Парламентарен ден отвън всевъзможни правила и при цялостна липса на почитание към институцията и жителите - за какво се биха депутатите и какво друго съумяха или не съумяха да свършат в този работен за Народното събрание ден.

Обиди и боричкане на ръба на багра в институцията парламент - по този начин стартира пленарният ден.

Възраждане нарекоха ПП-ДБ " представители на посолствата ", ПП-ДБ нарекоха " Възраждане " " последна популистка проруска партия ". И това беше единствено началото. Останалите квалификации бяха обидни и прераснаха в конфликт. Резултатът: Счупени очила и одрана буза.

И това се случва на 51-ия ден от началото на Народното събрание, в който са импортирани 109 законопроекта, бюджетът още не е влезнал в зала, а депутатите могат да се похвалят с признатия на второ четене механизъм за следствие на основния прокурор, който следва да бъде обнародван в Държавен вестник.

Градусът на напрежението се увеличи още след първия звънец и първата декларация на " Възраждане ", с която нападнаха " Продължаваме промяната ".

" Госпожи и господа, представители на посолството и посолствата, вие нямате морално право да бъдете тук в зала. Вашите съгласувания, които даже смеете да защитавате като позиция, са срамна страница в българската история и напълно скоро ще видите директните последици от това изменничество ", съобщи Искра Михайлова от " Възраждане ".

След думите на Искра Михайлова искри прехвърчаха по време на декларацията на Явор Божанов от Политическа партия и пламна пожар.

" Една последна популистка проруска партия желае да ни закара още веднъж на избори. Те говореха за ваксини, излязоха имунизирани. Говореха апропо и за меки китки, двамата с Цончо и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение. Сега приказват за национални предатели и когато приказват за национални предатели би трябвало да знаят, че по логиката, която дотук сме видели, националните предатели са тъкмо те ", съобщи Явор Божанков от ПП-ДБ.

Блъскането беше съпроводено с обиди и храчене - безусловно - и от двете страни. Наложи се ръководителят Росен Желязков и квесторите да разтървават депутатите. Последва кой, какво, на кого споделил или направил.

" Първият, който скочи, беше Злати и след това всички останали. Злати, известният техен водач, началник, който е ръководите на бойната им група. Единственото, което аз направих, е да отида да ги спра, тъй като Явор Божанков беше самичък, а те бяха глутница. Почнаха с персонални закани, да не ви споделям какви неща чух вътре. Одраха ме, виждате по какъв начин ме одраха ", добави Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ.

" Онзи рошавият господин се пресегна към главата ми, взе ми очилата, по този метод се пресегна, смъкна ги от главата ми, стисна ги и ги счупи ", добави Веселин Вешев, народен представител от " Възраждане ".

" Възраждане " дефинираха сцената в зала като позорна и освен.

" Политическа партия - позорна партия. Когато на трибуната излизат хора, които не четат политически заявления, а които приказват мръсотии - това няма да бъде търпяно ", добави водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Костадинов и неговия другар Цончо постоянно загатват доста по-отвратителни неща, като предатели, доносници, неща, които са клюки. ``Мека китка " съгласно мен е нещо напълно неутрално ", разяснява Пейков.

Манол Пейков продължи да спори с депутати от " Възраждане " по време на брифинг на партията. Костадин Костадинов се закани.

" Съществото се споделя Манол Пейков - това създание както и другото сходно създание сега, в който станат и излязат да приказват от трибуната, от тук нататък ние ще ги смъкваме. Ако тези предатели си мислят, че ще създадат държавно управление, с което да окупират страната и да извършат държавен прелом, ние ще организираме контрапреврат. Така се прави, когато демокрацията е застрашена ", сподели Костадин Костадинов.

Кирил Петков съобщи, че в последните дни са налице офанзиви против парламентарната република.

" България е парламентарна република, България е европейска страна, България е демократична страна. Ние ще бъдем поръчител, че без значение от провокациите тези аспекти на България ще останат. И през днешния ден ще работим България да има едно демократично работещо постоянно държавно управление ", разяснява Кирил Петков.

В зала Цончо Ганев се извини на ръководителя.

Цончо Ганев: " Извинявам се, в случай че нещо е било, само че не е било към вас. "

Росен Желязков: " Просто ме уцели и мен ".

Цончо Ганев: " Божанков, в случай че излезе, ще станат отново.

Росен Желязков: " Няма да излиза, аз ще предложа да прекратим за през днешния ден "

Заседанието беше прекъснато, а вместо в зала Божанков довърши декларацията си в коридорите. Наказани ще има, откакто изгледат всички записи, увери ръководителят.

" Абсолютно неприемливо. За страдание тези подиуми ги наблюдавахме на същата дата предходната година, доста противен мотив. Аз по тази причина се обърнах към националното посланичество да податлив палавите деца в себе си, само че това сякаш взе връх. Дано на следващия ден обаче не сме очевидци на сходни подиуми, тъй като въпреки всичко е 2 юни ", съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Като едни от най-срамните подиуми в най-новата история на Народното събрание - по този начин водачът на Българска социалистическа партия дефинира случилото се.

" Застанаха едни против други: джендъри против фашисти. Стигна се до екстремизма на " Възраждане " да желаят навлизане в Народно събрание и да приказват за прелом и контрапреврат. Това, което видяхте, е съсипия, дъно, проваляне ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС прикани във Facebook депутатите от ПП-ДБ и " Възраждане " да осъзнаят къде се намират.

" Момчета от ПП-ДБ и " Възраждане ", не сте вкъщи, не сте и участници в улични свади. Осъзнайте къде се намирате. Дори и на 1 юни е неуместно да се държите хлапашки в тази постройка ", написа в обществената мрежа Десислава Атанасова.

Лидерът на " ИТН " дефинира случилото се като срамно и омерзително. По думите му ПП-ДБ и " Възраждане " са претъпкани от блян към власт, популярност и пари.

" Това, което се случи сутринта в българския парламент, не е единствено срамно, то е омерзително. От едната страна Политическа партия, от другата страна " Възраждане ", като две еретически организации, чиито представители в Народното събрание са дрогирани от визията за личното си великолепие и безпогрешност. А в действителност са едни жалки хорица, претъпкани от блян към власт, популярност и пари ", сподели още Слави Трифонов.

Вижте още в директното включване на Милена Кирова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР