Пържените филийки се смятат за една от най-популярните закуски в

...
Пържените филийки се смятат за една от най-популярните закуски в
Коментари Харесай

Как се правят перфектните пържени филийки - няколко трика

Пържените филийки се считат за една от най-популярните закуски в целия свят. Главно те произлизат от Франция под името френски тост. Толкова обичани на всички от фамилията би трябвало да знаем и тънкостите за приготвянето им.

Затова тук ще ви срещнем с няколко лесни трика за съвършените пържени филийки от които ще си оближете пръстите.

Като за начало, един доста значим фактор е, прибавянето на прясно мляко вместо вода. Така филийките стават по-меки, по-въздушни, по-пухкави както и по-сладки.

Също толкоз значимо е и потреблението на тел при разбиването на яйцата, вместо да ги разбивате с миксер. Друго значимо, както и по-здравословно е потреблението на масло при пържене. Понеже те се пържат допълнително лой, хубаво е да се употребява 50/50 масло и олио. Ако употребявате единствено масло при пържене, е по-вероятно да загори.

Другият по-здравословен вид е потреблението на кокосово масло при пържене. Така, като се изключи че ще ухаят необикновено, а и няма да са толкоз натоварващи за организма, както олиото би повлияло.

Един доста прекрасен трик от бабината кухня е, към сместа, в която потапяме филийките, да се добави малко ванилия и канела. Така изключително в студените зимни месеци коледното въодушевление и уют нарастват още повече.

Все отново, в случай че желаете солени пържени филийки, може да добавите малко кимион, черен пипер и малко кашкавал. По този метод пържените филийки получават солен усет и по този начин стават както и за закуска, по този начин и за обяд.

Много е значимо, когато пържим филийките, да настроим котлона на приблизително мощен огън, с цел да не прегорят и да имат противен горчив усет. На междинен огън филийките се държат за няколко минути и от двете страни, до момента в който не придобият прелестен и златист тен.

Другата специфичност е да се употребява по-твърд самун. Така филийките, откакто се опържат, няма да се разпаднат при ваденето им от тигана или по време на консумация.

На последно място, само че не по значимост, е откакто филийките се изпържат, да се попият деликатно със салфетка. Така няма да са толкоз мазни и ще можем да им се насладим изцяло по време на закуска. Все отново това е най-важното хранене за деня, а пържените филийки са най-хубавата закуска.

А в галерията горе може да разгледате доста вкусни оферти за обичайни пържени филийки както у нас, по този начин и по света.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР