Пържената цаца, наред с царевицата и динята, са едни от

...
Пържената цаца, наред с царевицата и динята, са едни от
Коментари Харесай

Топли, млечни царевички срещу 4 лв. на плажа, цацата на Арапя гони 12 лева

Пържената цаца, наред с царевицата и динята, са едни от най-често хапваните храни, когато сме на море. И защото почивката допуска да си починем и от готвенето, ето какъв брой ще се наложи да платим на разнообразни места по Българското Черноморие за порция цаца. 

Цацата е морска риба от семейство Селдови. Нейният подвид, публикуван в България, е прочут като копърка, трицона, черноморски шпрот или единствено шпрот.

С 4 лева за 100 г пържена цаца ще ви посрещнат в бистро на плажа Силистар.

Повечето цени са за грамаж, само че има и други, които са на порции. Така може да платите 4 лева за 100 г пържени картофи на лентички, и 7 лева за порция чипс. Класическата шопска салата също е на грамаж - 2,50 за 100 година

Цената на цацата е друга според от това дали се предлага в заведение на плажа, или в ресторант. В заведение на Арапя може да се насладите на дребните пържени рибки против 12 лева за порция.  

На плажа пък кочан царевица може да си купите против 4 лева.  В Китен също лавират сред порция и грамаж. За 200 г цената на цацата е 5 лева. В Созопол порция от 250 г цаца е сред 7 лв. и 10 лв., написа ladyzone.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР