Парите и златото на Евгений Пригожин, конфискувани в Санкт Петербург

...
Парите и златото на Евгений Пригожин, конфискувани в Санкт Петербург
Коментари Харесай

Фонтанка: Върнаха парите и златото на Пригожин, конфискувани при обиски в Санкт Петербург

Парите и златото на Евгений Пригожин, иззети в Санкт Петербург при осъществените обиски, откакто му бе заведено поради проведения от него военния бунт, бяха върнати на създателя на ЧВК „ Вагнер “. Това оповестява " Фонтанка ", базирайки се на свои източници.

Според изданието до вечерта на 2 юли всички пари и полезности са били върнати на Пригожин, в това число 10 милиарда рубли в брой, спестени в непозната валута и в златни кюлчета. За да получи конфискуваното при обиските е дошъл водачът на Пригожин, на който е издадено пълномощие. Самият създател на ЧВК „ Вагнер “, съгласно изданието, е бил в Москва този ден.

На 24 юни „ Фонтанка “ заяви за обиски в офисите и колите на Пригожин в Санкт Петербург на фона на проведения от него протест. В двора на хотел „ Trezzini Palace “ силите за сигурност откриха „ Газела “ с четири милиарда рубли, а в подземния паркинг на хотел „ River Palace “ бяха иззети още шест милиарда рубли, които са принадлежали на Пригожин, написа вестникът. На идващия ден новината за обиските беше отстранена от уеб страницата на „ Фонтанка “, написа Каспаров.Ру, а това поражда редица въпроси към днешното съществуване на основателя на ЧВК " Вагнер ".

В нощта на 23 юни ФСБ образува наказателно дело за подстрекателство към въоръжен протест. На 27 юни ФСБ разгласи, че казусът е завършен.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР