Париж може да достави на Бенин дронове и по-модерни оръжия,

...
Париж може да достави на Бенин дронове и по-модерни оръжия,
Коментари Харесай

Емануюел Макрон: Франция може да достави дронове на Бенин за борба с ислямистките бунтовници

" Париж може да достави на Бенин дронове и по-модерни оръжия, с цел да помогне на африканската страна да се бори по-успешно с ислямистките размирен групировки, които заплашват района ", това съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава на западноевропейската страна даде това заричане на обща конференция с президента на Бенин Патрис Талон. Това бе втората спирка от тристранната обиколка на френския държавен глава, включваща още Камерун и Гвинея-Бисау.

В Бенин и в още две страни от Гвинейския залив, Того и Кот д`Ивоар, се усилиха нападенията от страна на бойци, свързани с " Ал Кайда " и " Ислямска страна ".

Франция изтегля хиляди бойци от Мали, където имаше военно наличие в продължение на десетилетие. Тя се пробва да премисли тактиката си за битка с бунтовниците в района. Основният дирек на новата тактика е да се помогне на страните да укрепят армиите си, с цел да поемат водеща роля в интервенциите на терен.

Макрон съобщи, че Франция към този момент дава на Бенин разследваща информация, дава образование и помощи развиване на регионите, които са уязвими от джихадистки закани. Стопанинът на Елисейския замък също даде обещание скоро да бъдат доставени военни коли, средства за разминиране, бронежилетки и уреди за нощно виждане.

Патрис Талон съобщи, че Бенин се е надявал на повече, тъй като битката с тероризма се е трансформирала в едно от главните провокации пред страната, което би могло да навреди на нейната стопанска система. " За страдание до момента не сме съумели да убедим френските военни управляващи за някои аспекти на военната съдействие, по-специално доставката на бойна техника, само че аз поздравявам поддръжката на Франция в региона на разузнаването и образованието ", съобщи Талон. " Нуждаем се от оръжия ", сподели Талон и добави, че Бенин има финансовите средства за придобиване на оборудването от трети страни, само че би предпочела да работи с Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР