Пари Сен Жермен завоюва рекордна 12-та Купа на Франция. По

...
Пари Сен Жермен завоюва рекордна 12-та Купа на Франция. По
Коментари Харесай

ПСЖ постигна златен требъл, приказката на Льо Ербие нямаше щастлив край

Пари Сен Жермен завоюва рекордна 12-та Купа на Франция. По този метод " принцовете " реализираха " златен " требъл през този сезон, откакто към този момент си бяха подсигурили купата в шампионата и трофея от Купата на Лигата.

Тази вечер, пред цялостните трибуни на " Стад дьо Франс ", селекцията на Унай Емери нямаше никакви проблеми и победи сензацията Льо Ербие с 2:0. Въпросният отбор беше представител на третото равнище на френския футбол и с цел да стигне до заветния край, бе отстранил цели седем противника. Нито един от тях обаче не бе от Лига 1.

 Льо Ербие - ПСЖ 0:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Льо Ербие - ПСЖ 0:2 (Развой на срещата по минути)

" Принцовете " извършиха огромната си цел

Макар и упованията за погром, богаташите стигнаха едвам до две попадения в мрежата на " алените ". Точни за триумфа бяха Джовани Ло Селсо и Единсон Кавани от дузпа. Гол на Килиан Мбапе бе анулиран след потребление на системата " ВАР ", а пък на пет пъти гредите бяха правилен приятел на изигралия страховит мач пазач на Льо Ербие Матийо Пичо.

 Снимка 355243
Източник:

Началото на финала несъмнено бе по усета на всички, които стискат палци за футболното джудже Льо Ербие. Момчетата на Стефан Масала се впуснаха във вихрена офанзива незабавно след първия съдийски сигнал. Всичко това спомогна за изстрел от комфортна позиция на Йоаким Ейкмайер, който се отклони в крайници на Рабио и излезе в корнер. След него играчът с №7 още веднъж шутира, но този път топката разочароващо излезе в навън.

Фаворитите от ПСЖ не се стъписаха от порива на своя конкурент и още в 4-ата минута бяха доста покрай откриващото попадение. Атака по десния фланг бе финализирана с техничен шут на Джовани Ло Селсо. За жал на аржентинския национал, топката се отби в дясната греда.

 Снимка 355252
Източник:

Определено Фортуна си бе харесала Льо Ербие, защото още веднъж гредата избави Матийо Пичо в 7-ата минута. Килиан Мбапе получи остроумен пас зад защитата на " алените " и елегантно насочи изстрела си към далечния ъгъл на вратаря. И този път обаче страничният дирек бе правилен асистент на средняка от Лига Насионал.

Единсон Кавани бе гневен на основния арбитър, откакто в 18-ата минута не получи дузпа. Уругваецът бе на път да засече остро подаване на Мбапе, само че в последния момент бе лекичко подпрян от защитник на противника.

Селекцията на Унай Емери тотално бе обкръжила своя непретенциозен конкурент, само че продължаваше да пропуща положения с лека ръка. Към този дълъг лист се причисли и Анхел Ди Мария, който се оказа непокрит на далечната греда, само че прати топката отвън очертанията на вратата.

 Снимка 355248
Източник:

Минутите от началото на финала бяха едвам 20, а греда №3 в актива на ПСЖ към този момент бе факт. Този път страничният дирек бе ударен след техничен удар на Джовани Ло Селсо.

Логиката на " Стад дьо Франс " спечелва в 26-ата минута, когато ПСЖ най-накрая доближи до попадение. Джовани Ло Селсо създаде целия гол, откакто навлезе от лявото крило към центъра. Последва компактен удар на латиноамериканеца, който се озова неспасяемо в десния ъгъл на Пичо.

 Снимка 355250
Източник:

Бразилският национал - Дани Алвеш можеше да подсети за себе си с красиво попадение от фаул в 34-ата минута. Крайният защитник сюрпризира стража на Льо Ербие с отдалечен удар, който обаче бе избит майсторски от Пичо в корнер.

До почивката, очевидно изморените играчи на Льо Ербие, можеха да позволен най-малко още един гол в мрежата си, само че с пропуски за ПСЖ се отличиха Ди Мария и Кавани.

Сигурни в своя триумф, футболистите на Пари Сен Жермен очевидно се забавляваха след паузата. Показателно за това бе осъществяването на Юри Берчиче в 47-ата минута, когато някогашният състезател на Реал (Сосиедад) опита атрактивна задна ножица.

 Снимка 355246
Източник:

Системата " ВАР " се намеси уместно в този толкоз забавен край. Всичко стартира с съвършена офанзива в 50-ата минута, когато двойно подаване сред Мбапе и Кавани приключи с удар на уругваеца, отклонен от стража на Льо Ербие в страничната греда. При последвалия корнер, и нова среща на коженото кълбо с напречния дирек, Килиан Мбапе осъществя, само че голът му бе анулиран след специфичното изглеждане на повторението. На него ясно се видя, че момент по-рано, с ръка в полето на " алените " играе Маркиньос от ПСЖ.

Вратарят на Льо Ербие - Матийо Пичо сигурно играеше мача на своя живот, откакто в 56-ата минута, от изключителна непосредственост, отрази изстрел на Единсон Кавани.

Килиан Мбапе вдигаше победоносно ръце в 69-ата минута преди още веднъж да бъде обезверен от стража на противника. Младата френска звезда внесе задоволително ужас в полето на " алените ", което насмалко можеше да докара до автогол на Ромулад Мари. Матийо Пичо обаче още веднъж бе на мястото си, и неизвестно по какъв начин отрази и тази обстановка.

 Снимка 355245
Източник:

Дори и микроскопичните шансове на Льо Ербие, да докара нещата до продължения, бяха изпарени след гола от дузпа на Единсон Кавани в 74-ата минута. Таранът се измъкна зад защитата на полуаматьорите и бе съборен от принудения да стори това вратар Матийо Пичо. Главният арбитър бе безапелационен в решението си и уругваецът майсторски удвои преднината на " принцовете ".

 Снимка 355242
Източник:

До края двата отбора просто доиграваха срещата. Малко преди края, терена контузен напусна Дани Алвеш, а пък Килиан Мбапе се разсърди за това, че бива сменен от Хавиер Пасторе.

 Снимка 355240
Източник:

След последния съдийски сигнал парижани се отдадоха на заслужена наслада. В церемонията по повдигането на трофея се включи и бразилската звезда Неймар, който бе на трибуните, с цел да поддържа своите съотборници.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР