Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен) се изправят един срещу

...
Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен) се изправят един срещу
Коментари Харесай

Съставите на ПСЖ и Байерн, Меси е титуляр

Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен) се изправят един против различен от 22:00 часа на " Парк де Пренс " в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Дългоочакваният конфликт сред два от любимците в шампионата е повтаряне на финала от 2020 година, когато баварците се постановиха с 1:0 и стъпиха на европейския клубен връх за шести път в историята си.

Хегемоните във Франция и Германия преодоляха с лекост груповата фаза, а Байерн даже не загуби точка, въпреки че имаше за противници Барселона и Интер. От началото на годината двата тима не са в оптимална форма, само че до момента в който при ПСЖ неуверените резултати не престават, то Байерн преодоля спешния интервал и още веднъж стартира да печели безапелационно.

Голямата въпросителна към ПСЖ беше обвързвана със здравословното положение на звездите Лионел Меси, Килиан Мбапе и Марко Верати. Допреди няколко дни се очакваше и тримата да пропуснат дуела, само че през вчерашния ден те упражняваха наедно със съотборниците си и стана ясно, че Кристоф Галтие ще може да разчита на тях. В последна сметка Меси и Верати са измежду титулярите, а Мбапе остава на пейката. Неймар също стартира от първата минута, а в средата на терена изненадата е появяването на 16-годишния Уорън Заир-Емери. Защитното каре на домакините включва Ашраф Хакими, Маркиньос, Серхио Рамос и Нуно Мендеш, а под рамката е Джанлуиджи Донарума.

Байерн дойде във френската столица без трайно контузените Мануел Нойер, Садио Мане и Люка Ернандес. На вратата застава Ян Зомер, четиримата в отбрана са Бенжамен Павар, Дайо Упамекано, Матайс де Лихт и Жоао Кансело, а двойка вътрешни халфове са Йоуа Кимих и Леон Горетцка. Атаката води Ерик Максим Чупо-Мотинг, подпомаган от Льорой Сане, Томас Мюлер и създателя на победния гол от финала през 2020-а Кингсли Коман.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР