Пърхотът е сериозен проблем, който е не само неприятен, но

...
Пърхотът е сериозен проблем, който е не само неприятен, но
Коментари Харесай

Натурални методи, които ще ни помогнат да се избавим от пърхота

Пърхотът е сериозен проблем, който е освен противен, само че и сложен за управление. Най-често може да бъде породен от сухота по скалпа на главата или наричано още болестта - себореен дерматит.  

Преди да комбинирате независимо натурални съставки в едно средство срещу пърхот, би трябвало да бъдете сигурни, че няма да ви причинят алергични реакции. Ако потреблението на домашно подготвен артикул предизвиква мощен сърбеж, парене и червени петна, би трябвало да отмиете сместа и да опитате нещо друго, само че с други съставни елементи в състава.

Билкови отвари

Отвари от билки като лайка, глухарче и коприва се смятат за извънредно потребни при пърхот. Те не би трябвало да се концентрират, преди приложимост би трябвало да се филтрират и да се оставят на мрачно място за един ден, след което деликатно да се втриват с върха на пръстите в скалпа с масажиращи придвижвания. Масажът е спомагателна профилактика на пърхота, защото усилва притока на кръв към мастните жлези, възстановява активността им и контролира секрецията на себум по повърхността на епидермиса.

Към билковата запарка могат да се прибавят разнежен черен самун и сок от алое, които добре овлажняват външния пласт на кожата и подхранват епидермиса с потребни минерали и микроелементи. В допълнение, такава маска е в положение да почисти кожата от натрупването на прахуляк и нечистотия, затова, след постоянна приложимост на тази национална рецепта, скалпът става по-малко лоен.

Етерични масла

Етеричните масла оказват помощ в битката с пърхота, защото той  се появява в  резултат от непрекъснатото изсушаване на скалпа. Овлажняването на епидермиса би трябвало да бъде главната задача, на която би трябвало да извърнат внимание всички хора, страдащи от систематична поява на пърхот.
Как да се преборим с честата поява на пърхота
Пилинг на скалпа и противен сърбеж са главните признаци на себорея. Преди наричахме това заболяване пърхот. Ексфолиращите люспи на ко...

Ароматните масла са естествени субстанции с задоволително мощна химическа природа, неправилната приложимост на които може да аргументи нарушение на целостта на покривните тъкани, както и появяването на пъпки и циреи. Етеричните масла постоянно би трябвало да се разреждат с съществени масла в съответствие 1:3, с цел да се обезврежда леко корозивното им деяние. В дозирани количества ароматните масла подхранват и овлажняват добре повърхността на скалпа, без да запушват порите и без да нарушават метаболитните процеси в епидермиса.

Най-ефективните етерични масла за унищожаване на пърхота са чаено дърво, лавандула, гроздови семки и кокосово масло. Ако разредите тези ароматни масла със зехтин, репей или рициново масло, можете да получите естествена примес с задоволителна мощ, с цел да премахнете нежеланите бели люспи от скалпа и къдриците, без да увреждате кожата или да нарушавате нейната целокупност.

Катранен сапун

Много постоянно срещан метод за дейно унищожаване на пърхот за нескончаем интервал е катраненият сапун, който съдържа противогъбични дейни съставки, както и съставки, които понижават огнището на възпалението и понижават риска от следващи алергични реакции.

Вместо елементарен шампоан за измиване, може да се употребява сапун от катран, само че след сапунисване би трябвало да изчакате 5-10 минути, с цел да подействат дейните субстанции на пяната. След това изплакнете с разтопена или изворна вода и в случай че това не е допустимо, би трябвало да сварите течаща вода и да добавите капка лавандулово масло.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР