Парагвайският вратар Хосе Луис Чилаверт е известен като един от

...
Парагвайският вратар Хосе Луис Чилаверт е известен като един от
Коментари Харесай

Когато вратар шокира света и вкара...хеттрик

Парагвайският вратар Хосе Луис Чилаверт е прочут като един от най-екстравагантните футболисти в историята. Култов воин за Велес Сарсфийлд, през 1999 година с екипа на аржентинския отбор Чилаверт става единственият вратар, вкарвал хеттрик в формален мач.
През 1999 година Велес посреща новобранеца Феро Карил Оесте и разгромява противника с 6:1. Защитата на противника е толкоз дезориентирана, че през второто полувреме тотално рухва и прави цели три дузпи. В 46-ата минута парагваецът застава зад бялата точка и отбелязва за 3:1. След това повтаря упражението в 75-ата и 82-ата минути. До края пада още едно попадение, което донася триумфа на Велес.
34-годишният тогава футболист, несъмнено, е определен за състезател на мача и записва името си в върховете на Гинес. През акцията стражът вкарва 8 гола, което е трето най-хубаво негово достижение за сезон. През 1997/98 вкарва 12 гола във всички шампионати.
Към края на кариерата си Чилаверт е и водач по най-вече вкарани голове от вратар с 67. По-късно обаче този връх е усъвършенстван от Рожерио Сени. Бразилецът и до през днешния ден е най-резултатният вратар в историята на футбола с цели 131 гола.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР