Папа Франциск започна натоварено посещение в Канада в неделя, за

...
Папа Франциск започна натоварено посещение в Канада в неделя, за
Коментари Харесай

Папа Франциск замина на посещение в Канада

Папа Франциск стартира натоварено посещаване в Канада в неделя, с цел да се извини на коренното население за злоупотреби от страна на мисионери в учебните заведения с пансион, основна стъпка в напъните на Католическата черква, оповестява Асошиейтд прес.

Местните групи обаче търсят повече от просто думи, до момента в който упорстват за достъп до църковните архиви, с цел да научат ориста на деца, които в никакъв случай не са се завърнали вкъщи от учебните заведения. Те също по този начин желаят правдивост за насилниците, финансови репарации и връщане на локални артефакти, съхранявани от Ватиканските музеи.

" Това опрощение удостоверява нашия опит и основава опция за църквата да възвърне връзките си с коренното население по целия свят ", сподели Великият водач Джордж Арканд младши от Конфедерацията на Шести контракт. Но той акцентира: " Това не свършва дотук - има доста да се направи. Това е начало. "

Едноседмичното пътешестване на Франсиск, което ще го води до Едмънтън, Квебек Сити и най-после Икалуит, Нунавут, в далечния север - следва срещите, които той организира напролет във Ватикана с делегации от първите народи, метисите и инуитите. Тези срещи приключиха с историческо опрощение на 1 април за " плачевните " злоупотреби, осъществени от някои католически мисионери в учебните заведения за настаняване.

Канадското държавно управление призна, че физическото и половото принуждение са необятно публикувани във финансираните от страната християнски учебни заведения, които работят от 19-ти век до 70-те години на предишния век. Около 150 000 деца от локалното население бяха взети от фамилиите си и принудени да посещават в опит да ги изолират от въздействието на техните домове, локални езици и култури и да ги асимилират в християнското общество на Канада.

Канадската комисия за истина и помиряване през 2015 година прикани за опрощение на папата да бъде доставено на канадска земя, само че едвам след откриването през 2021 година на останките на към 200 деца в бившето учебно заведение Камлупс в Британска Колумбия, Ватикана се активизира, с цел да се съобрази. с настояването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР