Папа Франциск призова политическите лидери да защитават мигрантите и заяви,

...
Папа Франциск призова политическите лидери да защитават мигрантите и заяви,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Трябва да поставяме като приоритет личната над националната сигурност

Папа Франциск прикани политическите водачи да пазят мигрантите и съобщи, че тяхната сигурност, би трябвало да се взема поради преди проблемите на националната сигурност. Освен това, съгласно него, мигрантите не би трябвало да стават предмет на всеобща депортация, съобщи Reuters.
Предизвикателството на папата към политиците, бе направено посредством публикуването на изчерпателна позиция за мигрантите и бежанците, която го сложи в позиция, отричаща рестриктивните политики на доста държавни управления, които се преценяват с уголемяващите се анти-имигрантски настроения.
„ Солидарността би трябвало да бъде съответно изразявана по врема на всяка част от пътуването на мигрантите – от потеглянето им, през пътуването, до идването и връщането “, написа в известието, което беше оповестено по случай идния „ Световен Ден на Римо-Католическата Църква на мигрантите и бежанците “, съобщи " Фокус ".
Той прикани „ за даването на повече възможностти, за мигрантите и бежанците, да влизат в страните, които са израли, без проблеми и легално “, също така, той съобщи, че човешките права и достойнството на всички мигранти, би трябвало да бъде уважавана, без значение от легалния им статут.
„ Принципа за значимостта на човешкия субект ни задължава, постоянно да слагаме като приоритет персоналната сигурност над националната сигурност “, съобщи още Папа Франциск.
Това наподобява, че е отпратка към страховете, изразени от доста европейски страни, че прииждането на бежанци, може да докара до проблеми в областта на сигурността, за страните, които ги одобряват. Папата сподели, че е належащо „ да се обезпечи вярна подготовка, за чиновниците по границите “.
Той прикани за „ различни, на задържането в лагери, решения “ за незаконните мигранти и добави, че „ груповите експулсации на мигранти и бежанци, не са уместно решение “. Францис акцентира, че на бежанците би трябвало да се гледа, като „ на същински запас, за общностите, които ги одобряват “ и би трябвало да им бъде дадена независимост на напредване, достъп до средства за връзка и достъп до правораздаване и ежедневни права, като отварянето на банкова сметка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР