Папа Франциск пристигна в Букурещ за тридневна държавна, духовна и

...
Папа Франциск пристигна в Букурещ за тридневна държавна, духовна и
Коментари Харесай

Папа Франциск пристигна на тридневно посещение в Румъния

Папа Франциск дойде в Букурещ за тридневна държавна, духовна и икуменическа аудиенция в Румъния под мотото "Да вървим дружно! ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Главата на Римокатолическата черква бе посрещнат на букурещкото интернационално летище "Хенри Коанда " от президента Клаус Йоханис и брачната половинка му Кармен Йоханис. От летището папата ще отпътува за президентския замък Котрочени, където ще се състои формалната гала по посрещането му. Ще последват диалози "на четири очи " с румънския държавен глава. Също в президентството папата ще има срещи с представители на румънските държавни управляващи, на гражданското общество и на дипломатическия корпус.

Румънският президент ще насочи одобрение, а папата ще държи тирада.

Папа Франциск дойде на историческо посещаване в Румъния 20 години след историческата аудиенция на папа Йоан Павел Втори, която бе първо посещаване на глава на Римокатолическата черква в преобладаващо православна страна.

Днес следобяд папа Франциск ще се срещне с управлението на Румънската православна черква, ще посети Националната катедрала и ще управлява Света литургия в католическата катедрала в Букурещ "Св. Йосиф ".

Утре и вдругиден папата ще посети градовете Яш и Блаж, и богородичното светилище Шумулеу Чук в град Миеркуря Чук в Трансилвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР