Папа Франциск прикани снощи римокатолиците по света да изоставят самодоволството

...
Папа Франциск прикани снощи римокатолиците по света да изоставят самодоволството
Коментари Харесай

Папата прикани католиците да върнат вярата си в победата над несправедливостта

Папа Франциск прикани нощес римокатолиците по света да изоставят самодоволството и да се върнат към вярата си, че несправедливостта може да бъде преодоляна.
 
По време на бдението за Велика събота в базиликата " Свети Петър, състояло се при строги ограничения за сигурност, Светият отец приказва с скръбен звук за самодоволството и идващото с Възкресението обновяване, съобщи ДПА.
 
По думите му самодоволният човек през днешния ден " отстъпва пред действителността, което го кара да има вяра, че не може да направи нищо, с цел да надделее над множеството несправедливости, които изпитват на гърба си доста от неговите братя ".
 
Папата добави, че самодоволният " е потопен в угнетяващата рутина, която му лишава паметта ". Честването на Възкресение Христово е за " възобновяване на вярата на индивида, че Бог влиза, като се опълчва на монотонния и парализиращ детерминизъм ".
 
Мерките за сигурност на съботната работа бяха по-строги от нормалните. Тази седмица италианската полиция реализира четири акции против хипотетични поддръжници на ислямистки терористични групи. Арестувани бяха седем души по съмнение, че са свързани с тунизиеца, направил офанзивата с камион в Берлин, напомни ДПА.
 
Днес папа Франциск ще отслужи празничната литургия за Възкресение Христово и ще насочи своето обръщение " Урби ет Орби " ( " Към града и към света " ) и благословии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР