Папа Франциск прикани снощи римокатолиците по света да изоставят самодоволството

...
Папа Франциск прикани снощи римокатолиците по света да изоставят самодоволството
Коментари Харесай

Папата: Да си върнем вярата

Папа Франциск прикани нощес римокатолиците по света да изоставят самодоволството и да се върнат към вярата си, че несправедливостта може да бъде преодоляна.

По време на бдението за Велика събота в базиликата "Свети Петър, състояло се при строги ограничения за сигурност, Светият отец приказва с скръбен звук за самодоволството и идващото с Възкресението обновяване, съобщи DPA.



По думите му самодоволният човек през днешния ден "отстъпва пред действителността, което го кара да има вяра, че не може да направи нищо, с цел да надделее над множеството несправедливости, които изпитват на гърба си доста от неговите братя ".

Папата добави, че самодоволният "е потопен в угнетяващата рутина, която му лишава паметта ". Честването на Възкресение Христово е за "обновяване на вярата на индивида, че Бог влиза, като се опълчва на монтонния и парализиращ детерминизъм ".



Мерките за сигурност на съботната работа бяха по-строги от нормалните. Тази седмица италианската полиция реализира четири акции против хипотетични поддръжници на ислямистки терористични групи. Арестувани бяха седем души по съмнение, че са свързани с тунизиеца, направил офанзивата с камион в Берлин.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР