Папа Франциск поздрави православните християни за Великден, който православните църкви

...
Папа Франциск поздрави православните християни за Великден, който православните църкви
Коментари Харесай

Папа Франциск поздрави православните за Великден и призова за примирие в Украйна

Папа Франциск поздрави православните християни за Великден, който православните църкви означават тази седмица и прикани още веднъж за Великденско помирение в Украйна и прекъсване на нападенията против " изтощеното население ", предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" На днешния ден се означават два месеца от началото на тази война " на 24 февруари, напомни папата след неделната си проповед на площад " Св. Петър ", на която участваха хиляди вярващи. Някои от тях развяваха украински флагове.

" Вместо да спре, войната стана по-тежка. Тъжно е, че в тези дни, които са най-светите и тържествени за християните, се чува по-силно убийственият тон на оръжията, вместо този на камбаните, обявяващи възкресението " на Христос, добави папата, който не стопира да приканва за мир в Украйна и да осъжда страданието на мирното население.

Организация на обединените нации също прикани през днешния ден за подписване на неотложно помирение в Мариупол, с цел да бъдат евакуирани към 100 000 цивилни от пристанищния град, който е съвсем напълно под контрола на съветската войска.

" Необходима е незабавна пауза в боевете, с цел да бъдат избавени животи ", акцентира координаторът за Украйна Амин Ауад, представен от Агенция Франс Прес. " Утре ще е прекомерно късно ".

За помирение в Украйна и отваряне на филантропични коридори за евакуация на цивилните от Мариупол прикани нощес и Вселенският патриарх Вартоломей Първи, по време на великденската литургия в Истанбул, съобщи Асошиейтед прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР