Папа Франциск, който е на посещение в Япония, се срещна

...
Папа Франциск, който е на посещение в Япония, се срещна
Коментари Харесай

Папа Франциск и японският император Нарухито обсъдиха екологични проблеми на срещата си в Токио

Папа Франциск, който е на посещаване в Япония, се срещна през днешния ден с император Нарухито, който, облечен с формален черен костюм, посрещна госта на входа на императорския замък, съобщи ТАСС.

На персоналната среща, протекла в конфиденциална конюнктура, папата сервира на японския държател мозаично изображение на арката на Тит в Рим. Творбата, направена във ватиканското художествено ателие, е копие на акварелна рисунка на италианския художник Филипо Анивити (1876-1955), заяви пресслужбата на Ватикана.

Сред тематиките на диалога сред папата и императора са били екологичните проблеми, в това число и тези, предизвикващи бедствия, показват японски медии.

Папа Франциск се разгласи против нуклеарната енергетика

"Папата означи, че проблемите, свързани с околната среда, са комплицирани за решение, тъй като са свързани с стопанската система. Той също по този начин посочи, че, както се приказва, идващият международен спор може да бъде обвързван точно с битката за вода ", оповестиха източници във Ватикана ". Известно е, че император Нарухито се занимава с научна активност, обвързвана с проблемите по потреблението на водните запаси.

По време на срещата японският император благодари на папата, че е посетил градовете Хирошима и Нагасаки и че се е срещнал с жертви на земетресението и цунамито от 11 март 2011 година, добавя ДПА. Светият отец призна, че е плакал, когато е научил за атомните бомбардировки над двата японски града: през 1945 година той е живеел в родната си Аржентина и е бил на 9 години.

Днес папа Франциск ще има среща и с японския министър председател Шиндзо Абе и ще отслужи меса на бейзболен стадион в Токио. Посещението му в Япония приключва на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР