Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея, ако получи

...
Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея, ако получи
Коментари Харесай

Папа Франциск изяви желание да посети Северна Корея

Папа Франциск изяви предпочитание да посети Северна Корея, в случай че получи покана от севернокорейските държавни управляващи.

Той съобщи желанията си в ефира южнокорейската телевизия Кей Би Ес. " Ще отида там, когато ме поканят. Казвам, че те би трябвало да ме поканят. Няма да възразя. Причината за визитата ми постоянно е била братска обич ", сподели той пред южнокорейската телевизия.

Севернокорейците живеят под диктатурата на Ким Чен-ун, внукът на създателя на страната. Обикновено жителите на Северна Корея не могат да напущат страната си и малко гости биват одобрявани там. Страната е още по-труднодостъпна от нормалното поради коронавирус пандемията. Папа Франциск означи по какъв начин двете страни са претърпели войната, само че механически войната на Корейския полуостров, която раздели Корея на две обособени страни, не е завършила.

" Войната ви е предизвикала огромна болежка. Знаете какво значи това. Работете към постигането на мир. Изпращам благословията си и молитва за мир към всички хора в двете Кореи “. Франциск е правил подмятания в предишното за желанието си да посети Северна Корея. В неделя папата ще увеличи южнокорейския свещеник Лазар Ю Хънг-сик в сан на кардинал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР