Папа Франциск изрази безпокойство от използването на атомна енергия и

...
Папа Франциск изрази безпокойство от използването на атомна енергия и
Коментари Харесай

Папа Франциск се обяви срещу ядрената енергетика

Папа Франциск изрази безпокойствие от потреблението на атомна сила и прикани да се помогне на жертвите на земетресението, цунамито и нуклеарната повреда от 2011 година в Япония, заяви Франс прес.

На третия ден от визитата си в Япония Франциск слуша разказите на оживели при земетресението с магнитуд 9 и последвалото цунами, които поразиха страната на 11 март 2011 година и лишиха живота на 18 500 души. Вълната доближи атомната електроцентрала във Фукушима и провокира най-голямата нуклеарна злополука от тази в Чернобил в Съветския съюз през 1986 година

Папата благодари на всички, " мобилизирали се незабавно " след злополуката и напомни, че " 50 000 евакуирани хора още живеят във краткотрайни жилища, без да могат да се върнат вкъщи си ".

Франциск съобщи, че здравните и обществени последствия от нуклеарната злополука пораждат " безпокойствие, тъй като продължава да се употребява атомна сила ". Той добави, че японските епископи са отправили апел за затваряне на атомните електроцентрали.

Оцелели при бедствието японци и евакуирани от региона на Фукушима изплакаха болката си и изрекоха паниките си за бъдещето пред Светия отец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР