Папа Франциск използва инвалидна количка на публично място в четвъртък

...
Папа Франциск използва инвалидна количка на публично място в четвъртък
Коментари Харесай

Папата за пръв път използва инвалидна количка

Папа Франциск употребява инвалидна количка на обществено място в четвъртък за първи път, откогато заяви за упорита болежка в коляното, която ограничи способността му да върви, предава Ройтерс.

На визита за група монахини, папа Франциск беше откаран с инвалидната количка до мястото си на сцената. През последните два месеца, той успяваше да измине самичък към 10 метра от страничния вход до мястото си в центъра, въпреки и благодарение на помощници.

Миналата седмица във вторник папата ненадейно анулира плануваните си действия за деня поради припадък на болежка в коляното, заяви Ватикана, представен от Ройтерс.

В изказването се споделя, че лекарите му са му наредили да почива и че той няма да взе участие в съвещание на Съвета на кардиналите, който го поучава по въпроси на църквата.

85-годишният папа трябваше да ограничи събитията през последните седмици поради болката в дясното коляно.

Няколко пъти през Великденския интервал той участва, само че не е води литургиите в базиликата Свети Петър. Вместо това той делегира архиепископ или кардинал да отслужва литургията, до момента в който той седи по време на службата и да чете проповедта си също седнал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР