Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папата призова родителите да не съдят децата си, дори ако са хомосексуални

Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прикани през днешния ден родителите да не осъждат децата си, в случай че са хомосексуални, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това е следващия му жест в поддръжка на ЛГБТК общността, която от дълго време е маргинализирана от Католическата черква.

Франциск засегна въпроса по време на седмичната си обща визита, която този път бе отдадена на Свети Йосиф, бащата на Исус Христос. Той сподели, че е мислил по-специално за родителите, които се сблъскват с "тъжни обстановки " в живота на децата си. Като цитира родители с заболели, лишени от независимост или починали в автомобилни произшествия деца, папата означи:

"Родителите, които виждат, че децата им имат друга полова ориентировка, по какъв начин се оправят с това и съпровождат децата си, а не се крият зад неоправдателно отношение. " "Никога не осъждайте едно дете ", прикани той.

Официалното църковно обучение приканва гейовете и лесбийките да бъдат уважавани и обичани, само че счита хомосексуалността за психическо разстройство. Франциск обаче се пробва да направи Католическата черква по-приветлива към гейовете, като най-известен е коментарът му от 2013 година

"Кой съм аз, че да осъждам? ". Аржентинският йезуит е приказвал и за личното си служение на гейовете и транссексуалните, наблягайки, че те са Божии деца, обичани от Бога, и заслужават съпровождане от страна на Църквата. Миналата година обаче папата позволи публикуването на документ, в който се твърди, че Католическата черква няма да благослови еднополовите съюзи, тъй като Бог "не може да благослови прегрешението ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР