Папа Франциск даде първо причастие на близо 250 деца в

...
Папа Франциск даде първо причастие на близо 250 деца в
Коментари Харесай

Близо 250 деца получиха първо причастие от папата в Раковски

Папа Франциск даде първо причестяване на близо 250 деца в храма " Пресвето сърце Исусово " в Раковски като част от неговата двудневна аудиенция в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

В нормалния си жанр, той подцени протокола, съгласно който е трябвало да даде свето причестяване единствено на част от децата. 

Папата бе посрещнат в Раковски от хиляди хора, които наблюдаваха пътя му от региона на автогарата до църквата. Той употребява опцията да приветства и благослови всички, в това число и лекарската колегия в лицето на ръководителя на Регионалния лекарски съюз доктор Георги Кръстев, който му подари иконата " Пресвета Богородица Йерусалимска ".

По данни на полицията към 2 000 индивида са минали през щателната инспекция на площада, с цел да заемат местата си и да гледат живото предаване на придвижването на папата на двете големи видеостени. 

В храма с изключение на децата участваха и техните родители, както и редица духовни лица по предложения на апостолическата нунциатура у нас. Всички те заеха потенциала на църквата, който е към 750 души. 

" Особено съм благополучен да поздравя децата с тяхното първо причестяване, техните родители и другари. Вие, скъпи деца - момчета и девойки, сте пристигнали тук, от цялата тази земя на розите, с цел да участвате в един прелестен празник. И съм сигурен, че няма да забравите този ден. Това ще бъде вашата първа среща с Господа. Това е вашето първо причестяване ", обърна се към децата папа Франциск в проповедта си.

" Нашият Господ е възкръснал, тъй че Господ е жив, той е измежду нас. Затова през днешния ден можем в Светото причестяване да го открием, да го забележим с очите, които имаме, ще го забележим с очите на вярата ", сподели папа Франциск на децата. 

Децата бяха облечени в бели облекла, което папата дефинира като прекрасен и значим знак. " Първото причестяване е на първо място празник, в който честваме Исус, който пожела да остане постоянно до нас и няма в никакъв случай да ни изостави ", добави Светият отец.

Той прикани децата да кажат молитвата с него и да насочат апел към управниците да работят за общото богатство на всички. Папата бе посрещнат с " добре пристигнал " от Негово високо преосвещенство монсеньор Георги Йовчев, свещеник на Софийско-пловдивската епархия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР