ПАОК си отмъсти на Бенфика за отпадането в квалификациите на

...
ПАОК си отмъсти на Бенфика за отпадането в квалификациите на
Коментари Харесай

Изненада в Солун - ПАОК повали Бенфика

ПАОК си отмъсти на Бенфика за отпадането в квалификациите на Шампионската лига преди две години. Двата отбора се изправиха още веднъж един против различен в пресявките на шампионата и гръцкият отбор се наложи с 2:1. Попаденията за " черно-белите " от Солун вкараха Димитрис Янулис и Андрия Живкович, а Рафа Силва върна едно попадение в добавеното време.

Мачът стартира с очебийно превъзходство на гостите и още в 8-ата минута Харис Сеферович стреля неопределено от комфортна позиция. Швейцарският национал имаше още няколко благоприятни условия да се разпише, само че не сподели самообладание. В 26-ата минута вратарят на ПАОК Живко Живкович със сетни сили мазета удар на Адел Таарабт, а в 30-ата Пици уцели гредата от директен свободен удар.

Португалците продължиха да преобладават и след почивката, само че не намираха път към вратата на домакините. Живкович още веднъж сподели добър инстикт, избивайки шут на Евертон. В 63-ата минута ПАОК провежда първата си рискова офанзива и тя приключи с попадение. Чуба Акпом проби по левия фланг и центрира ниско по тревата към Янулис, който отклони топката в далечния ъгъл за 1:0.

Жорже Жезус пусна в игра Винисиус и рекордната покупка в историята на Бенфика - 19-годишния уругваец Дарвин Нунес. Четвърт час преди края Андрия Живкович напредна и с компактен изстрел от границата на наказателното поле вкара втори гол за ПАОК. Халфът не се зарадва от почитание към някогашния си клуб.

Гърците можеха да решат всичко в 79-ата минута, само че след удара на Христос Цолис топката попадна в страничната мрежа. Секунди по-късно Живко Живкович попречи на Алекс Грималдо да върне очакванията на Бенфика. Бенфика въпреки всичко стигна до гол, дело на Рафа Силва, само че чак в 94-ата минута.

Следващият противник на ПАОК ще е Краснодар, а спечелилият от двата мача ще се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

Шампионска лига, квалификации:

ПАОК - БЕНФИКА 2:1 (0:0)
1:0
Д. Янкулис (63)
2:0 А. Живкович (75)
2:1 Р. Силва (90+4)

Шампионска Лига 3 кръг, вторник 15 септември  ПАОК 2:1краен резулат  Бенфика
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР