Панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийската

...
Панихида за упокоилите се духовници, служители и ктитори на Софийската
Коментари Харесай

Панихида преди Месни заговезни бе отслужена в Софийската митрополия

Панихида за упокоилите се духовници, чиновници и ктитори на Софийската света митрополия и епархия бе отслужена по традиция, в навечерието на Задушница, в митрополитския храм “Св. Марина ”. Това осведомят от Софийската митрополия.

Заупокойното последование бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит. В съслужение с него в богослужбата участваха архимандрит Василий, протосингел на Софийската митрополия, архимандрит Евтимий, нравствен надзирател на Софийската епархия, иконом Дилян Цветков, предстоятел на столичния храм “Св. прочие Илия ” и йеродякон Поликарп.

На панихидата участваха всички митрополитски чиновници, които дружно с духовенството насочиха молебствия за умрелите предстоятели, духовници и чиновници, отдали своите сили и труд за благоденствието на Българската православна черква и Софийска епархия, както и за своите умряли близки. В края на последованието свещеник Поликарп, като преломи хляба и преля от виното, сподели: “Бог да елементарни всички покойници! Царство им небесно! ”

Утрешната събота, ден преди Месни заговезни, Православна черква отдава респект на всички православни християни, отишли си от този земен свят. Денят, прочут още като Голяма задушница, е един от трите дни през годината, избрани всецърковно да се почитат умрелите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР