Пандемията, политическата, социалната и икономическата криза засилват насилието и тормоза

...
Пандемията, политическата, социалната и икономическата криза засилват насилието и тормоза
Коментари Харесай

Форум във Велико Търново обсъди насилието и тормоза на работното място

Пандемията, политическата, обществената и икономическата рецесия ускоряват насилието и издевателството на работното място. Това разясниха синдикалисти и психолози на конгрес, проведен от КНСБ във Велико Търново.

Най-засегнати от тормоз и принуждение на работното си място са заетите в опазването на здравето, обществената сфера, образованието, армията, хотелиерството и ресторантьорството.

Според последното европейско изследване на пазара на труда 6% от служащите на Европейски Съюз оповестяват, че са изложени на закани за физическо принуждение, 2% от тях оповестяват, че са застрашени от физическо принуждение от сътрудници, уточни заместник-областният шеф на Велико Търново доцент Соня Будева. 

На гореща линия, проведена от КНСБ в Габрово, сигнали и помощ са потърсили доста дами, подложени на тормоз на работното си място, и всички те са показали, че агресивното държание се трансформира в норма, както и че кариерното развиване на дамите е застрашено, разяснява психологът Габриела Гатева и добави: 

" Има неравноправие в заплащането, има неравноправие в заплащането, безработицата при тях е по-силно изявена ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР