Пандемията от коронавирус постави човечеството пред едно от най-сериозните му

...
Пандемията от коронавирус постави човечеството пред едно от най-сериозните му
Коментари Харесай

Заради огромни финансови загуби: Мелбърн е на път да загуби Аустрелин Оупън

Пандемията от ковид сложи човечеството пред едно от най-сериозните му тествания в последния век и в един миг като че ли не се виждаше по кое време още веднъж ще можем да се придвижваме свободно и да се завърнем към нормалния си темп на живот. За благополучие, то все още ситуацията изглежа изцяло овладяно, което ни разрешава още веднъж да се любуваме на обичаните си занимания, към които естествено спада гледането на тенис. Самите съревнования за новия сезон пък към този момент стартираха и положителните вести са, че към този момент строгата картина в Австралия е в историята и кортовете са изпълнени до краен лимит с последователи на играта.

Изглежда обаче провалите за уредниците на Аустрелиън Оупън са били извънредно съществени през последните две издания на конкуренцията, когато имаше съществени ограничавания във връзка с допускането на аудитория и те са записали загуби в размерите на 80 милиона австралийски $.

Това значително беше по този начин, защото Мелбърн е един от градовете с най-вече регистрирани случаи на Covid-19 въобще и всички тези условия са дали кураж на редица непознати вложители да се опитат да завлечен първата " мейджър " конкуренция за годината, като с най-сериозни шансове за домакинство са Сидни и Шанхай.

Самият турнирен шеф Крейг Тайли признава какъв брой неразбираемо сега е бъдещето на конкуренцията, въпреки че Мелбърн има контракт да приема най-хубавите тенисисти до 2046-та година, само че очевидно не е изключено да станем очевидци на неговото анулиране, в случай че съдим по думите на тенис функционера:

" Истината е, че има интерес от доста места. Китай от дълго време мечтае да приема събитие от Големия шлем и страната е подготвена да заплати невиждани до момента в нашия спорт средства. Моята позиция е, че Аустрелиън Оупън не трябва да мърда от Мелбърн и постоянно съм изразявал гласно своята позиция, само че аз съм единствено един човек и с изключение на мен има уредници, ръб на шефовете и още голям брой заинтригувани страни. Нуждаем се от сериозна финансова инжекция, с цел да запазим нормалния дом на шампионата и разчитаме на външна поддръжка. Добрите вести са свързани с това, че този път няма да има ограничаване на публиката и чакаме рекордна посещаемост на надпреварата " - приключи Тайли.

Източник: Tennis World USA

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР