Пандемичният процес в световен мащаб е добре овладян. Това каза

...
Пандемичният процес в световен мащаб е добре овладян. Това каза
Коментари Харесай

Александър Симидчиев: Новият втори подтип на Омикрон е с около 30% по-заразен

Пандемичният развой в международен мащаб е добре овладян. Това сподели в ефира на " Твоят ден " депутатът от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев. По думите му организацията в България обаче не разрешава да догоним общоевропейските данни.

" Много хора към момента нямат построена имунна отбрана. Общественото мнение беше образувано в неправилната посока, като в този момент берем плодовете на разделянето, което се поради в обществото ", изясни той.

В международен мащаб логаритъм, построен на база разновидностите, доста оказва помощ в битката с вируса, добави Симидчиев.

" Чрез този логаритъм могат да бъдат планувани вероятни нови разновидности на вируса и да бъде основана ваксина авансово. Това до момента не беше допустимо ", сподели още той.

Във връзка с новооткрития втори подтип на Омикрон Симидчиев изясни, че липсва задоволително информация за него все още, като, това което знаем е, че е с към 30% по-заразен от Омикрон.

" Срещат се и случаи на грип в композиция с ковид. Това се случва главно в детските кооперативи. Няма нищо обезпокоително, само че проблем би било, в случай че би трябвало да се оправяме с няколко пандемии по едно и също време ", сподели още той.

ТЕМА преди 1 час 1197 преди 3 часа 824 преди 3 часа 1372
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР