Панамските власти иззеха рекорден брой пари от наркотици - над

...
Панамските власти иззеха рекорден брой пари от наркотици - над
Коментари Харесай

Рекорд: 10 млн. долара от наркотици конфискуваха в Панама

Панамските управляващи иззеха рекорден брой пари от опиати - над 10 млн. $ в брой - при кавга с банди, свързани със прилежащия на Колумбия размирно настоящ клан Гълф.

На следователите им е лишило повече от 12 часа, с цел да съберат парите. Те са открити в три разнообразни скривалища в къща в Нуева Провиденсия в карибската провинция Колон.
Заради наркомания на музикален фестивал, предпазен тип риба може да изчезне
Високи равнища на опиати са открити в река, която минава през град Гланстънбъри, в който се организира обичаен музикален фестивал,...

" Това без подозрение е най-голямото изземване на пари от наркотрафик в цялата история на страната ", съобщи прокурор Хавиер Карабайо пред кореспонденти в четвъртък. " Машините за преброяване на пари мъчно устоят... някои се повредиха (от броенето) и трябваше да бъдат сменени ".

Обискът е част от полицейска интервенция, вследствие на която тази седмица бяха задържани 57 души с хипотетични връзки с клана Гълф, който отслабна след залавянето в Колумбия на неговия водач и десетки други членове от предишния месец насам. Кланът контролираше към една трета от производството на кокаин в Колумбия, най-големия експортьор на опиата в света. Съединените щати са главният консуматор.

Арестуваните при интервенцията в Панама, в това число петима полицейски чиновници, са упрекнати, че са получавали огромни количества опиати от Колумбия и са ги укривали, преди да ги изпратят в Съединените щати през Централна Америка.

При интервенцията, в която са взели участие и сътрудници на Американската работа за битка с опиатите, са конфискувани и 10 огнестрелни оръжия и 38 първокласни автомобила, принадлежащи на групата.
Панама одобри закон за битка с политическата дискриминация на дамите
Президентът на Панама Лаурентино Кортизо утвърди закон, който вкарва понятието политическо принуждение като форма на дискриминация против над...

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР