Панама беше ударена от земетресение с магнитуд 6,6 във вторник

...
Панама беше ударена от земетресение с магнитуд 6,6 във вторник
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,6 удари тихоокеанското крайбрежие на Панама

Панама беше ударена от земетресение с магнитуд 6,6 във вторник край тихоокеанското крайбрежие, покрай град Бока Чика. Геоложката работа на Съединени американски щати заяви, че сеизмичното придвижване е блъснало в 5:18 локално време, като епицентърът му е бил на към 44 благи (71 километра) южно от Бока Чика на дълбочина 13 километра.

Службата за гражданска отбрана на Панама удостовери, че няма незабавни известия за вреди или жертви. Трусът обаче е усетен на близкия остров Койба. Директорът на Националната гражданска защита Карлос Румбо сподели пред локалната преса, че неговият офис следи обстановката и ревизира хората в провинциите по крайбрежието на Тихия океан.

Колумбийските морски управляващи оповестиха, че няма заплаха от цунами за тихоокеанското крайбрежие на Колумбия след земетресението, което раздруса Южна Панама. Трусът е усетен и в панамската столица, където има десетки небостъргачи, ситуирани на към 350 км от епицентъра.

По време на земетресението се организираше мач сред клубовете Atlético Chiquirí и CD Universitario, който трябваше да бъде пресечен за 30 минути. Най-силното земетресение в Панама се случи на 16 юли 1962 година в региона на Панама с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер.

Панама се намира в зона с висока сеизмична интензивност и земетресенията не са необичайност в района. Въпреки това страната има строги строителни правила, с цел да подсигурява, че структурите могат да устоят на въздействието на трусове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР