Паметникът на Съветската армия няма да може да бъде преместен

...
Паметникът на Съветската армия няма да може да бъде преместен
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен, ама не тази година

Паметникът на Съветската войска няма да може да бъде изместен в границите на тази година. За това уведомяват от регионалната администрация на София. Причината е, че липсва наложителна документи за монумента – тежестта на детайлите му, както и че са нужни геоложки изследвания на терена, на който ще бъде подложен.

„ С оглед на времето, което се изисква за привършване на процедурата, към днешна дата регионалната администрация не може да се ангажира с съответен период за завършване на плана в границите на тази година “, показват от регионалната администрация.

Експониране на детайли от монумента в Музея за изкуството от интервала на социализма ще е допустимо след правенето на голям брой спомагателни експертни оценки и разбори. Необходим е геофизически и геологически разбор на терена и подземната му част, с цел да се реши дали монументът може да бъде устойчиво подложен. Необходим е и инженерен план.

По данни от Националната изложба, все още не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника – данни, които наложително би трябвало да участват в плановата документи за построяването на „ Паметника на Съветската войска “. Тази информация обаче не е открита в архивите, като въпреки всичко има процедура, по която да се възвърне

Спазвайки прецизно буквата на закона, както и поетите задължения пред жителите на града, регионалният шеф на област София Вяра Тодева подхваща нужните дейности за възобновяване на плановата документи на Паметника, както и за проучване на опцията скулптурните фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната изложба, пишат още от регионалната администрация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР