Паметникът на двамата бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев,

...
Паметникът на двамата бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев,
Коментари Харесай

Откриха паметника на двамата бургаски полицаи, загинали при изпълнение на служебния си дълг

Паметникът на двамата бургаски служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев, които починаха, изпълнявайки служебния си дълг- при гонка с мигранти бе открит публично през днешния ден със заупокойна молитва. Монументът се намира накръговото кръстовище „ Трапезица “, където тъкмо преди една година тяхната кола бе пометена от връхлитащ в града рейс с мигранти.

На церемонията по откриването участваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, кметът Димитър Николов, регионалният шеф Пламен Янев, някогашният министър от служебното държавно управление Иван Демерджиев, техни сътрудници, близки, родственици, другари, жители.





В своето изявление кметът на Бургас Димитър Николов още един път изрече съболезнования на околните на починалите служители на реда. " Важно е да помним тях двамата с положително, с благ спомен по тази причина, че те са били част от нас, част от полицията на Бургас. Вечна памет на нашите съжрадани и дано всеки, който минава около този монумент, да свежда чело, спомняйки си за тях с положително, знаейки, че те не починаха по натурален метод ", сподели кметът Димитър Николов. Той изрази своято горделивост от това, че в Бургас работят чиновници, които пазят страната с цената на своя живот. " Аз съм уверен, че в Бургас работят извънредно доблестни дами и мъже – бургаски служители на реда, които съзнавайки риска за своя живот, само че носейки висока отговорност пред жителите, съзнателно извършват своите професионални отговорности ", показа още той.



Министър Калин Стоянов означи, че издигането на този монумент е единствено непретенциозен жест на признателност и почитание към двамата служители на реда. " Паметникът ще остане вечно израз на нашата респект, място, където можем да сведем глава с признателност, знак, че няма да забравим случилата се покруса...Зная, че няма думи, с които да се заличи болката в душите на околните на двамата ни сътрудници. Не е в човешката власт да променим хода на живота, само че в нашите благоприятни условия е да запазим най-светъл спомен за достойните хора – Атанас Градев и Йордан Илиев ще останат вечно едни от нас “, сподели министър Калин Стоянов. Той благодари на всички, които са помогналида се реализира концепцията за слагането на паметника. " Благодаря на сътрудниците, жителите и неправителствените организации, които събраха средства за издигането му. Благодаря на представителите на Община Бургас за оказаното подпомагане да се случи този план, благодаря на скулптора Атанас Стоянов, че взе драговолно концепцията и сътвори своята творба като знак на конфликта сред живота и гибелта, знак за респект към саможертвата на българските служители на реда ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР