Паметникът Альоша в Пловдив за пореден път осъмна поруган с

...
Паметникът Альоша в Пловдив за пореден път осъмна поруган с
Коментари Харесай

Вижте как вандалите поругаха паметника Альоша

Паметникът Альоша в Пловдив за следващ път осъмна осквернен с нацистки знаци. Освен свастиките, по монументаа са нарисувани и антисемитски лозунги и обидни политически послания. На паметника има и специфична драсканица, ориентирана към представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, която преди няколко дни сподели, че руската войска избавила от депортиране българските евреи.

Днес общинският и регионален съвет на Българска социалистическа партия излезе със специфична декларация, в която се показва, че това е вандализъм, демонстрация на неофашизъм и този акт би трябвало да бъде осъден. В този подтекст алените приканват президента, премиера и водачите на всички политически партии да осъдят този акт. Социалистите упорстват пловдивската локална власт да предприеме ограничения за защита на паметника.

На 12 ноември се отбелязва 60-ят празник от построяването на монумента. По случай годишнината ще има разнообразни мероприятия - гала на Бунарджика и концерт в културния дом " Борис Христов ".

 Вижте по какъв начин вандалите поругаха паметника Альоша  Вижте по какъв начин вандалите поругаха паметника Альоша  Вижте по какъв начин вандалите поругаха паметника Альоша  Вижте по какъв начин вандалите поругаха паметника Альоша  Вижте по какъв начин вандалите поругаха паметника Альоша
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР