Пълното ембарго върху руския петрол може да спре войната в

...
Пълното ембарго върху руския петрол може да спре войната в
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин допуска, че пълното ембарго върху руския петрол ще спре войната

Пълното ембарго върху съветския нефт може да спре войната в Украйна, твърди доктор Андрей Иларионов, някогашен основен стопански консултант на президента Путин, представен от Военновъздушни сили. Според него Москва не приема за съществени поръчките на Запада за ограничение на доставките на енергийни първични материали. Иларионов позволява, че в случай че търговията спре, военните дейности ще бъдат прекратени до месец-два. „ Това е един от доста ефикасните принадлежности, които към момента Западът притежава страни “, посочва икономистът. Бившият консултант на Путин, който в този момент живее в Съединените щати, счита, че промяната на държавното управление е неизбежна и това ще се случи „ рано или късно ”.

Въпреки че се пробва да понижи зависимостта си от съветски източници, Европа продължава да купува нефт и газ. Те съставляват 36% от приходите на Руската федерация. Голяма част от тях идват от Европейски Съюз, който внася към 40% от газа и 27% - от петрола, точно от Русия.

Заместник ръководителят на Европейска комисия призна предходната седмица, че Европа заплаща 1 милиарда евро всеки ден за тези доставки.

Едно скорошно изследване на съветската централна банка даже предвижда, че стопанската система ще се свие с 8% тази година. Според Иларионов Путин е подготвен да понесе подобен удар, което демонстрира какви са неговите цели. „ Неговите териториални имперски упоритости са доста по-важни от всичко друго, в това число поминъка на съветското население и финансовото състояние в страната... даже финансовото положение на неговото държавно управление “, уточни икономистът.

Данните на Световната банка демонстрират, че съвсем 20 милиона руснаци живеят в беднотия. През последните години президентът Путин даде обещание да понижи на половина този брой. Миналата седмица той разгласи, че „ основните индикатори ” за здравето на съветската стопанска система включват " основаването на работни места, намаляването на бедността и неравенството, подобряването на качеството на живот на хората, съществуването на артикули и услуги ". В същото време Центърът за стратегически проучвания в Москва пресмята, че тази година могат да бъдат изгубени два милиона работни места, защото безработицата се повишава. Инфлацията, която се увеличи до 15,7% поради войната, значи, че хората може да спрат да харчат пари за неща като фитнес зали и хранене в заведения за хранене и „ това е неприятна вест за доста дребни компании “, твърди Владимир Милов, някогашен заместник-министър на енергетиката на Русия, в този момент член на опозиционната партия „ Русия на бъдещето ” на Алексей Навални. Някои съществени хранителни артикули като захар, лук и зеле са поскъпнали с повече от 40% от началото на тази година. „ През цялото време обяснявахме на хората, че политиката на Путин ще докара Русия до злополука, в това число до цялостна обществена и икономическа злополука и утежняване на виталния стандарт, което не сме виждали от десетилетия “, добавя Милов, който от предходната година живее в Литва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР