Пълнометражният конкурс на фестивала „Златната роза“ включва общо 16 нови

...
Пълнометражният конкурс на фестивала „Златната роза“ включва общо 16 нови
Коментари Харесай

Показват новият филм на Николай Волев на фестивала „Златна роза“ във Варна 


Пълнометражният конкурс на фестивала „Златната роза“ включва общо 16 нови кино лентата, от които пет мажоритарни копродукции – “Посоки ” на Стефан Командарев (България, Германия, Македония), “И след това светлина ” на Константин Божанов (България, Белгия, Великобритания), “Радиограмофон ” на Рузие Хасанова (България, Полша), “Воевода ” на Зорница София Попганчева (България, Хърватия) и ¾ на Илиян Метев (България, Германия).

След фестивалите в Кан, Сараево и Торонто “Посоки ” ще бъде показан за пръв път пред българска аудитория във Варна. “И след това светлина ” е вторият пълнометражен филм на Константин Божанов ( “Аве ”), а “Радиограмофон ” е дебютният пълнометражен филм на Рузие Хасанова, чиято премиера ще бъде във Варна. “Воевода ” оглави зрителският бокс офис при започване на годината, а пълнометражният дебют ¾ на Илиян Метев завоюва “Златен леопард ” в Локарно, селектиран е в Сан Себастиан и също е премиерно заглавие за България.

Още 5 министър председатели ще забележим на “Златна роза ” 2017. Семейният филм “Лили рибката ” на Ясен Григоров е приказка за метаморфозите на едно дете. Щом някой го огледа в очите, то провокира магическа буря, изменяща го от момче в момиче и противоположното. Татяна Лолова е преобразена на циганска вълшебница. Николай Урумов играе ролята на шеф на учебно заведение, а Красимир Ранков се появява като професор по медицина. Във вълшебната лента вземат участие също Койна Русева и Калин Сърменов. Главни функции във кино лентата имат и четири деца на възраст сред 8 и 12 година “Вездесъщият ” е вторият игрален филм на Илиян Джевелеков след сполучливия му дебют Love.net. В центъра на историята е писателят и началник на рекламна организация Емил, който последователно се вманиачава да следи всички към себе си със скрити камери. Но почтеното “хоби ” се трансформира в фикс идея, която му донася както занимателни моменти, по този начин и доста нежелани истини. Участват Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов и други “Малко шанс за по-късно ” е дебют за режисьорите Чавдар Живков и Александър Смолянов. Действието се развива в София, където горещият юлски петък изправя един против различен двама някогашни противници. Двадесет и пет години по-късно те към момента са боксьори, въпреки и без ръкавици. “Моторът ” на Валентин Гошев е филм за другарството, което може да устои с години, без значение от превратностите на историческите събития.

В “Дъвка за балончета ” на Станислав Тодоров – Роги Биляна и Калин се срещат инцидентно след двайсет и пет години, с цел да си спомнят първата обич, първата целувка и фантазиите, които са не запомнили.

“Секс академия – мъже ” на Георги Костов („ Пистолет, куфар и три смърдящи варела “) споделя за Жан, който взема решение да промени живота си и се записва в курс за бързо събаряне на дами по безотказните техники на Дон Жуан.

Конкурсът ще показа и дълго чаканият нов филм на Николай Волев “Извън пътя ”. Сценарист и режисьор е Николай Волев, вземат участие Деян Донков, Сали Ибрахим, Аня Пенчева. “Врагове ” на Светослав Овчаров ни придвижва по времето на Балканската война. Участват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев и други “Асансьор за пациенти ” на Иглика Трифонова, който завоюва премията на публиката на “София филм фест ”, е прям филм, в който монолозите на персонажите, намират пресечна точка в тематиката за душата. “Бензин ” е режисьорски дебют за Катерина Горанова и Асен Блатечки. Филмът се трансформира в зрителски шлагер в киносалоните. Участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Снежана Макавеева, Лиляна Станаилова, Пламен Манасиев и други В 12 А на Магдалена Ралчева учителката Лина е върната още веднъж на работа и доближава границата на психическата и професионалната си устойчивост.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР