Пълномащабното учение на съставните части на Единната спасителна система (ЕСС)

...
Пълномащабното учение на съставните части на Единната спасителна система (ЕСС)
Коментари Харесай

Проведоха учение за реакция при тежка катастрофа във Видин /снимки/

Пълномащабното обучение на съставните елементи на Единната избавителна система (ЕСС) при приемане на сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши бе извършено през днешния ден във видинската южна промишлена зона. 
На щабна подготовка ръководителите на институции разискаха предстоящите дейности на участниците в учението.
От единния европейски номер 112 в дежурните елементи на ЕСС постъпва сигнал за пътнотранспортно произшествие - злополука сред товарен автомобил и пътнически бус, пренасящ 7 служащи, на основен път Е-79 - във видинската южна промишлена зона. 
Първи на мястото на случая идва екип на ЦСМП – Видин и открива 4-ма потърпевши в буса. Двама от тях са заклещени, нужна е намесата на органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията.
Служители от бранш „ Пътна полиция “ в регионалната дирекция на МВР-Видин, взаимно с представители на Областен отдел „ Автомобилна администрация “, подхващат дейности по контролиране на придвижването и посредством оперативната дежурна част на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи желаят подпомагане от пожарната работа за изваждане на потърпевшите хора.
Екипите на РДПБЗН - Видин правят нужните действия по разузнаване и обезопасяване на транспортните средства, и избавяне на потърпевшите на мястото на злополуката.
Екипът на БЧК разпростира пункт за психо-социална поддръжка на потърпевшите от злополуката, които не се нуждаят от оказване на първа здравна помощ.
Служители на РСПБЗН-Видин погасяват пожара в пътническия бус, зародил вследствие на блещукане на оголени кабели при злополуката. 
Служители на Областно пътно ръководство – Видин и Община Видин основават краткотрайна организация на придвижване за нормализиране на трафика в региона на злополуката, като обезпечават обходни направления и слагат краткотрайни заграждения и пътни знаци за отблъскване на придвижването в зоната на ПТП, и правят нужните аварийно-възстановителни работи на пътното платно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР