Пълно осветляване на сделката за ЧЕЗ е първата задача, която

...
Пълно осветляване на сделката за ЧЕЗ е първата задача, която
Коментари Харесай

Сделката за ЧЕЗ - ще разкрият ли депутатите фактите около продажбата?

Пълно осветляване на договорката за ЧЕЗ е първата задача, която си сложи краткотрайната парламентарна комисия по проблема през вчерашния ден. Тя беше основана, с цел да изследва събитията към продажбата на енергийното сдружение. Депутатите взеха решение да изслушат специфичните служби и министерството на финансите. В студиото на " Денят стартира " тематиката разясниха депутатите Валентин Николов от ГЕРБ, Атанас Костадинов от Българска социалистическа партия, Александър Сабанов от Оперативна програма и Пламен Христов от Воля. От Движение за права и свободи се възрдържаха от присъединяване.

 Валентин Николов, ГЕРБ: Когато има публичен интерес и надлежно обществото се нуждае от отговори, това е метода с парламентарна комисия да се дадат вероятните отговори, само че първо би трябвало да се зададат верните въпроси. Колко ще можем да отговорим на въпросите и кои институции би трябвало да отговорят надлежно е въпрос на ръководителя на комисията и самата комисия да бъде инициативна. Комисията беше разположена през вчерашния ден, създадоха се правила и чакам идващото съвещание да бъде по-ползотворно.

Атанас Костадинов, Българска социалистическа партия: Предстои доста сериозна работа и дилемите са доста съществени пред комисията, защото има доста огромен обществен интерес, само че първо би трябвало да сменим лексиката. Виждам, че наричате това договорка, само че за мен това е спекулация - аферата " ЧЕЗ ", и дръзвам да настоявам, че тя е интернационална спекулация. Афера, създадена в страната на тарикатите. Не имам вяра страната на тарикатите да има триумф, в случай че си свърши добре работата комисията, тъй като всеки ден излизат нови условия. Всички пътечки в тази спекулация водят към Министерския съвет, с цялото ми почитание.

Александър Сабанов, Обединени патриоти: В момента тези служби би трябвало да им наредим да създадат колаборация с чешките служби за сигурност, защото знаем, че ЧЕЗ въпреки всичко е държавно сдружение... Трябва да се види дали те имат информация и аз мисля, че имат. Другото нещо, което би трябвало да се прегледа е делото в арбитражния съд, който е в Съединени американски щати. Там излиза един въпрос - някой знае ли освен това от всички участници в тази договорка?

Пламен Христов, Воля: Със основаването на тази комисия ще отговорим на доста значими въпроси - уповавам се, само че в това време " какво, в случай че на следващия ден госпожа Върбакова и " Инерком " станат притежатели на ЧЕЗ? и страната няма присъединяване там ", какво ще се случи в трите месеца от началото на ръководството им, дали те ще имат качествата да ръководят това огромно дружество...? Стана ясно и от всички контролни органи в страната, че няма законов механизъм да наложи каквото и да е държание на " Инерком ". Още по тематиката Сделката с ЧЕЗ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР