Пълнените домати са много питателни, здравословни и вкусни. Ако ви

...
Пълнените домати са много питателни, здравословни и вкусни. Ако ви
Коментари Харесай

Постни пълнени домати с ориз на фурна

Пълнените домати са доста питателни, здравословни и вкусни. Ако ви се хапва нещо постно, идеалният избор е просто да си ги приготвите и да си оближете пръстите!

Необходими Продукти

● домати - 5 - 6 междинни
● бял ориз - 500 г
● моркови - 2 бр.
● зехтин - 40 мл
● магданоз - 1 - 2 стр.
● кромид лук - 1 гл.
● скилидки - 2 ск.
● доматен концентрат - 2 с.л.
● сол - на усет
● чубрица - 1 щ. или риган по желание

Начин на подготвяне

Постните пълнени домати с ориз на фурна са доста питателни, здравословни и вкусни. Ако ви се хапва нещо постно, идеалният избор е просто да си ги приготвите и да си оближете пръстите!

Измиваме добре доматите и издълбаваме сърцевината им. Поръсваме ги с по 1-2 щипки сол, обръщаме ги за малко, с цел да се отцеди водата. Започваме с приготвянето на плънката. Наситняваме лука и чесъна, след което ги запържваме в тиган със зехтина.

Рендосваме и морковите на едро ренде и прибавяме и тях към сместа. След което прибавяме измитият ориз, който също запържваме за малко, както и чубрицата или ригана по желание. После изсипваме вътре в тигана доматения концентрат и сърцевината от издълбаните домати, като прибавяме малко сол на усет.

Когато течността изври, наливаме към 300 мл вода и оставяме на котлона да къкри, до момента в който оризът всмуква течността и набъбне.

Прибавяме и наситнения магданоз. Когато сместа е подготвена, започваме с пълненето на доматите. След като ги напълним, ги поливаме го от горната страна с малко зехтин и ги слагаме да се пекат за към 30 минути, в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Сервираме доматите с ориз топли и украсяваме от горната страна с останалият магданоз. Вкусотия от постната кухня, която ще ви очарова!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР