Пълна подкрепа на ГЕРБ в спора с ПП-ДБ оказва водещият

...
Пълна подкрепа на ГЕРБ в спора с ПП-ДБ оказва водещият
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Ако ПП-ДБ не изпълнят написаното, може да се стигне до избори 2 в 1

Пълна поддръжка на ГЕРБ в разногласието с ПП-ДБ оказва водещият политик на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Това стана ясно от направеното от него изказване през днешния ден пред публицисти, че десните прекаляват с желанията си за постове. Той предизвести, че това може да докара до предварителни парламентарни избори, за каквито заприказва през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Като проблем за сглобката сега се обрисува при кого да отиде поста на външен министър, като ПП-ДБ упорстват при ротацията той да бъде ангажиран от настоящия министър председател Николай Денков.

„ Това министерство би трябвало ясно да се каже, че е на ГЕРБ. Тук е просто несъразмерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Те в случай че вземат още едно министерство, са взели всичко? Какъв е смисълът от тази ротация? “, аргументира позицията си Пеевски, който сега оглавява парламентарната група на Движение за права и свободи и е един от най-активните депутати в Народното събрание.

Той посочи, че би трябвало да се запазят Народното събрание и държавното управление, тъй като са постоянни и евроатлантически насочени. Но счита, че упоритостта на десните министър председателят Денков да оглави Министерство на външните работи след ротацията може да докара до политическа рецесия и нови избори за депутати.

„ Зависи от ПП-ДБ. Ако си изпълнят написаното, ще имаме единствено европейски (избори – бел.ред.). Ако не си го изпълнят, дано господин Борисов и ГЕРБ да вземат решение “, предизвести Пеевски.

Коментара за ротацията и " скърцането " в сглобката Делян Пеевски направи по време на 9-ата конференция на младежката организация на Движение за права и свободи, която се организира през днешния ден при страховити ограничения за сигурност в столичния Интер Експо Център.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР